Amb un altar mòbil muntat dalt d’un camió, el rector de la parròquia Sant Miquel Arcàngel de la Cava (Deltebre), mossèn Joan Guerola, ha fet aquest Dijous Sant una cercavila pels carrers de la població amb el Santíssim Sagrament “per donar la benedicció als feligresos i demanar al senyor que beneixi el nostre poble”. Amb l’ajut d’un potent altaveu, el mossèn ha fet la pregària pels diversos carrers de la parròquia dalt del camió i amb un gran quadre de Jesucrist recolzat a la cabina

“Et demanem per totes les forces de seguretat, et demanem per tots els científics, Senyor, dona’ls valentia, coratge, il·lusió, saviesa per descobrir aviat el remei d’aquesta malaltia. Senyor, guarda-mos a tots”, ha pregat mossèn Guerola

El mossèn Joan Guerola ha explicat a l’ACN que volia apropar l’eucaristia als carrers del poble, sobretot aquest Dijous Sant en què l’Església commemora el dia de la institució eucarística. Va demanar els permisos per fer la seva particular processó i ho ha fet sobre l’eix del remolc d’un camió, acompanyat per la imatge del Santíssim i un equip de megafonia. “Pel confinament la gent no podia participar aquest dijous de l’eucaristia i volia fer arribar les pregàries i la benedicció als carrers del nostre poble. L’objectiu que buscàvem, l’hem aconseguit”, ha destacat el capellà.

Explica que la gent ha sortit als balcons i les finestres. “He vist opinions de tota classe però des de la llibertat i el respecte, ho he viscut d’una manera nova i ha sigut molt emotiu veure els veïns que se senyaven, ploraven o et saludaven”, ha descrit.

Guerola s’ha reinventat en aquest estat d’alarma perquè els actes litúrgics arribin a tots els creients. Al canal de Facebook de la parròquia i a un nou canal de Youtube que ha creat emet els actes litúrgics que fa, sol, a l’església de Sant Miquel. El públic que l’acompanya des de fa uns dies són les fotografies dels seus feligresos.

El mossèn va fer una crida perquè li enviessin les seves fotos i la resposta ha estat un èxit: ha omplert tots els bancs, fins i tot de creients poc assidus a assistir a missa. “Així els tinc presents de manera espiritual i prego per ells“, ha apuntat. “La Pasqua són les festes més importants per a l’Església i quan participen més fidels. Ara són uns dies estranys i aquesta és una manera de fer-los presents”, ha apuntat. “Penso que a l’interior de les persones sempre tenim la set de Déu i hi ha moments que es desperta més. Al senyor sempre és bon moment per trobar-lo i a la gent, que es pregui per ell el reconforta i li agrada”, ha conclòs.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.