L’Ajuntament de Tortosa ha avançat aquest dijous el pagament de factures a proveïdors per valor de 588.000 euros. És una de les mesures que el govern municipal ha pres per fer front a les conseqüències derivades de la pandèmia de coronavirus i que, segons ha explicat l’alcaldessa, Meritxell Roigé, vol afavorir les empreses perquè puguen disposar de major liquiditat en aquests moments.

Majoritàriament, aquest pagament inclou factures d’autònoms i petits comerços, que en molts casos són alguns dels que aquests dies s’han vist obligats a aturar la seua activitat. Aquesta mesura se suma al pagament que l’Ajuntament ja havia efectuat durant els primers mesos de l’any, amb un volum d’uns dos milions d’euros.

Altres mesures que el govern ja havia adoptat en relació a l’activitat econòmica per l’efecte de la Covid19 suposen la devolució de l’import corresponent a la llicència d’ocupació de la via pública per a les terrasses de bar, restaurants i altres establiments, durant el temps que no puguen dur a terme la seua activitat; el retorn de la taxa de recollida d’escombraries als establiments comercials que estan obligats a tancar; la possibilitat d’ajornar el pagament a les parades i locals del Mercat Municipal, o el no pagament de la taxa als paradistes de les fires dels dilluns i dissabtes mentre no es puguen dur a terme.

En la compareixença de l’alcaldessa, posterior a la reunió d’aquest divendres de la comissió de seguiment de la Covid19 a Tortosa, Meritxell Roigé ha transmès el condol a la família de la segona víctima del virus a les Terres de l’Ebre, tot i que no era de la ciutat. A més, ha reiterat l’agraïment a tot el col·lectiu mèdic i totes les persones que estan treballant per aturar aquesta situació, per l’esforç que estan fent sense descans.

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.