Els municipis de les Terres de l’Ebre augmenten esforços per no desatendre els col·lectius més vulnerables. També comencen a anunciar plans de xoc post-coronavirus per ajudar famílies i empreses.

Amb la crisi sanitària, són moltes les residències d’avis arreu de l’estat espanyol que han quedat desateses i amb situacions greus. A Catalunya, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials demana més material de protecció i medicalitzar els centres en cas que sigue necessari. Amb tot, s’envia un missatge de tranquil·litat a les famílies.

Un grup de fabricants digitals de les Terres de l’Ebre han dissenyat una nova mascareta, formada per una visera de plàstic, per protegir els professionals sanitaris del contagi del coronavirus. El model és més senzill que les mascaretes quirúrgiques però permet que es puguin imprimir en 3D, i que es puguin produir molt més ràpid. Ara Catsalut les ha autoritzat.

Malgrat que ja portem més d’una setmana de confinament domiciliari, el Consell Comarcal del Baix Ebre es veu obligat a recordar que no es pot passejar ni anar amb bicicleta per la Via Verda. Durant la primera setmana d’aïllament els comptadors instal·lats van comptabilitzar que 88 persones van passar per la Via Verda a Tortosa i 16 a Aldover.

El músic camarlenc Joan Rovira ofereix diàriament un concert temàtic, de 30 minuts de duració, a través del seu compte d’Instagram. Es tracta d’una iniciativa que pretén entretenir la ciutadania i a la vegada conscienciar-la de la importància de mantenir-se a casa per evitar la propagació de la pandèmia del conronavirus.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.