He de tornar a recordar que España és una democràcia de primera, com demostra que el Sr. Andrés Betancor, membre de la JEC a sou de Ciudadanos, encara no ha dimitit ni ha estat cessat; He de tornar a recordar que España és una democràcia de primera, com demostra que el Sr. Andrés Betancor, membre de la JEC a sou de Ciudadanos, encara no ha dimitit ni ha estat cessat; marca España (i ja guanya per golejada…).

I abans de parlar del coronavirus, vull recordar que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea diu que la justícia espanyola ha aplicat incorrectament el Código Penal en què basa l´euroordre per reclamar al raper Valtònic (enaltiment del terrorisme ), perquè volien aplicar el Código Penal de 2015, que és molt més dur, a la lletra d´unes cançons que són anteriors. Uffffffff, això sí que és d’una democracia de primera, primer jutjar a una persona per les lletres de les seues cançons (molt progressista) i, després, voler-li aplicar un Código Penal que no existia quan es van escriure les cançons. Justícia-ficció.

I ara vaig a tractar el tema del coronavirus, de manera objectiva, amb dades oficials i sense fer broma, doncs ja ha produït morts, però deixaré obertes unes quantes preguntes, perquè com sabeu totes i tots estem en estat d´alarma, que suposa que tenim als cossos de seguretat al carrer i que cinc persones controlen tota España des de Madrid.
Estic escrivint a casa, avui diumenge 15 de març de 2020, i a la pàgina de Notícies i última hora del 324 posa que a España s´han superat els 7.700 casos i hem arribat a 288 morts, és una dada; el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (organismo español) diu que la grip nostra, la de sempre, la estacional que tenim cada hivern, en l’última campanya va causar 525.300 infectats, 35.300 hospitalitzats i 6.300 morts a España, és una dada; i al respecte, el Diario de Navarra diu que «la gripe común causó más muertes en España el año pasado que el coronavirus en todo el mundo a día de hoy», una dada més.

Per tant, jo no recordo que cap dels darrers anys s´hagi decretat l´estat d´alarma a España pels morts de la grip estacional, i com és que amb una mortalitat molt inferior ara sí que Sánchez l´ha decretat ? Després del 155 tornar a despullar de competències a la nostra Generalitat, i a totes les comunitats autònomes, amb aquestes xifres, és racionalment comprensible? Pot haver altres motius per justificar l´estat d´alarma? No ho sé, els propers dies ens donaran la resposta. Per tant, veurem.

I finalment, el virus de la corona española que tampoc té vacuna encara. El ciutadà Juan Carlos I de Borbón va obrir un compte corrent amb uns 65 milions d´euros al banc Mirabaud a Ginebra, regal del rei Abdullah de l´Aràbia Saudita, per uns motius desconeguts (en fi, si la Audiencia Nacional que té capacitats sobrehumanes no ho ha pogut averiguar…). El dia 5 de març ERC i el Grup Plural demanen una Comissió d´Investigació al Congreso de los Diputados i PSOE, PP i VOX uneixen els seus diputats per contestar que el ciutadà Juan Carlos és «inviolable»; ahir, el diari The Sunday Telegraph publica que el beneficiari d´este compte corrent és l´actual rei d´España Felipe VI.

Això també és propi d´una democràcia de primera i aquí els únics que no som inviolables som els súbdits d´esta corona, natros, que patim este corona virus.

Professor de secundària.