A ‘la rateta presumida’ ja no se la menja el gat. Busca ajuda entre els seus veïns i amics i aconsegueix escapar d’una situació de violència domèstica que al conte clàssic no té un final feliç. Aquesta és una de les adaptacions que han representat xiquets i xiquetes del Baix Ebre en la celebració institucional del Dia Internacional de les Dones, aquest dijous, al teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa. Han teatralitzat quatre contes on les princeses no són fleumes, no esperen que les salvi el príncep i ells no han d’amagar la seva sensibilitat per ser més homes. “És una manera de combatre les desigualtats a través dels contes o les joguines”, ha destacat Carme Valls, coordinadora l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre.

Més de 400 alumnes i professors de nou escoles del Baix Ebre han omplert l’auditori Felip Pedrell en l’acte institucional del Dia Internacional de les Dones aquest dijous. Enguany s’ha combatut el sexisme a través dels contes. L’alumnat de quatre escoles ha representat quatre versions de contes clàssics en els quals han extirpat tots els estereotips. “Estem acostumats que la protagonista sigui una xiqueta guapa, presumida i dèbil i els nois han de ser valents i furts. Les xiquetes poden ser valentes i decidides i els xics sensibles. Educar en valors a través dels contes és una bona manera”, ha destacat Carme Valls de l’ICD a l’Ebre.

“Es fa arribar un missatge als més petits que cal seguir construint una societat justa i igualitària per arribar a posicionaments d’igualtat i que les homes i les dones tinguin la mateixa situació, fet que encara no es produeix, hi ha discriminacions i la xacra de la violència”, ha apuntat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Autor: