L’Ajuntament de Deltebre ha concedit enguany ajuts socials a 180 famílies per import de 36.900 euros. Es tracta de famílies que no podien pagar els impostos o fer front a situacions d’emergència puntuals a causa de la seva situació econòmica i social.

En aquest sentit, el govern municipal (Enlairem Deltebre) ha anunciat aquest dilluns que en el ple ordinari de desembre portarà a aprovació les noves bases dels ajuts als tributs locals i d’urgència social per continuar “estant al costat dels veïns i veïnes que més ho necessiten i complir amb la premissa de què qui menys pugui, menys pagui”, ha manifestat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler.

El plenari també portarà a aprovació l’actualització del Reglament d’Empreses Licitadores de Deltebre (RELDE) que permetrà dotar d’igualtat d’oportunitats la contractació  d’empreses locals i fomentar la diversificació de les empreses que treballen per a l’Ajuntament. Soler ha detallat que “volem seguir apostant per fomentar aquesta igualtat d’oportunitats  i dotar d’encara més transparència les contractacions que realitzem des de l’ajuntament”.

Amb el nou RELDE, entre d’altres novetats, en lloc de demanar tres pressupostos per a la contractació menor se n’hauran de demanar un mínim de 5. A més, per tal de garantir l’equilibri en la contractació, s’estableix un sistema per evitar que es contractin sempre les mateixes empreses.

En el plenari també es durà a aprovació l’actualització del Reglament de Mitjans de Comunicació, el qual enfortirà la pluralitat i la participació dels grups municipals i de les regidories als mitjans de comunicació locals, a la pàgina web i als comptes de les xarxes socials de l’Ajuntament de Deltebre. També es durà a aprovació les bases d’incentius a la dinamització econòmica, ocupacional i a la millora de la imatge de poble, i les bases de patrocini publicitari del municipi.

Finalment, un dels punts de l’ordre del dia serà una moció del govern municipal que insta el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a millorar i ampliar els serveis del Centre d’Atenció Primària de Deltebre, i començar a estudiar la implementació del Centre de Salut del Delta per tal que aquest esdevingui un centre de salut de referència i que presti una cobertura adequada a la ciutadania de Deltebre i dels municipis d’influència.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.