Pau Vila (Borges Trail) i Sandra Vidiella (Fent Sendera Benifallet) es van proclamar campions de la dotzena edició del consolidat Circuit de Curses per Muntanya Terres de l’Ebre, en la qual s’ha puntuat en les dotze proves disputades durant este any, on s’ha produït una nombrosa participació, i han puntuat un total de 658 corredors.

A la categoria absoluta masculina després de Pau Vila s’han classificat Aitor Tomás (CEU Sudactiu) i José María Garcia López (Aldepau Sports). La vencedora femenina Sandra Vidiella culmina una excel·lent temporada després d’haver aconseguit també el triomf al Circuit Running Sèries. La classificació per clubs ha estat encapçalada pel BTT Montbike, amb segona i tercera posició del CE La Cameta Coixa i CE Ulldecona.

L’acte de cloenda va tenir lloc al Casal Popular de Benifallet, organitzat per l’Associació de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre (AECME), on a més es va efectuar el lliurament de trofeus als tres primers classificats de cada categoria, premi als corredors que van finalitzar totes les proves, i la presentació del calendari de la tretzena edició i del canicròs.

La nova edició de l’any 2020 comptarà com la finalitzada d’un total de 12 proves i es produïx la baixa de la Cursa de Camí de Sirga de Móra d’Ebre, que tornarà el 2021 i el retorn de la Marató de la Fageda. El Circuit Canicròs de les Terres de l’Ebre es disputa dins del període de dos anys, perquè les curses amb gossos, per la temperatura, s’han de disputar entre la tardor i la primavera.

El circuit constarà de les següents etapes:

  • 02/02: Cursa de la UEC, Tortosa
  • 06/02: 7a Cursa dels Biberons de Pinell de Brai
  • 03/03: 13a Cursa Serra de les Fites, Pobla de Massaluca
  • 22/03: 12a Cameta Coixa Miravet
  • 29/03: Trencacims Paüls
  • 24/04: 9a Marató de la Fageda de la Sénia
  • 30/05: Km vertical Roquetes
  • 21/06: 12a Duextrem Amposta Lo Coll Llarg
  • 08/08: 5a Cursa de l’Airosa al Mas de Barberans
  • 05/09: Lo Pastisset de Benifallet
  • 27/09: 14a Pujada al Montsià d’Alcanar
  • 25/10: 3a Cursa Punta de l’Home de Flix

El circuit de canicròs quedarà de la següent manera:

19/11/19: 9è Canicros Masdenverge
22/12/19: 3r Canicròs l’Aldea
02/02/20: 13è Canicròs II Torres de Campredó
23/02/20: Canicròs d’Amposta