Benvinguts a l’Ebre Notícies. El futur de les connexions ferroviàries a l’Ebre, el pressupost de Tortosa i el temporal de pluges són les notícies més destacades d’aquest dimecres 4 de desembre. Les repassem a continuació.

La Generalitat exigirà a Renfe una nova oferta ferroviària de trens d’alta velocitat i mitja distància per a l’Ebre. S’ha posat sobre la taula a la Taula de Mobilitat. Trens Dignes denuncia de nou no formar-ne part.

Tortosa ja té proposta de pressupost per al 2020 de 34’6 milions d’euros. Els comptes se sotmetran a aprovació del plenari abans de Nadal i l’alcaldessa Meritxell Roigé confia que tindran un suport majoritari.

L’Ajuntament de Deltebre repartirà 5000 bosses reutilitzables per reduir el consum de bosses de plàstic d’un sol ús.

Més de 100 litres per metre quadrat cauen a Alcanar i altres municipis del Montsià com la Ràpita, Amposta i Ulldecona, punts on s’ha fet notar més el temporal de pluges. S’han activat plans municipals i tallat alguns camins per precaució.

La Fundació Noèlia treballa des de fa anys per la lluita contra la distròfia muscular per dèficit de colàgen sis. L’última acció va ser un partit de veterans entre exjugadors del Barça i les Terres de l’Ebre que va recaptar tres mil euros per l’investigació.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.