La magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que instrueix la causa contra l’exsecretari d’Hisenda Lluís Salvadó per l’1-O, Maria Eugènia Alegret, ha citat a declarar com a testimoni, el proper 19 de desembre, a l’actual secretari general de Vicepresidència, Economia i Hisenda, Albert Castellanos. També haurà d’aportar còpies de les sol·licituds de dades i informes que s’adjuntaran a la causa.

En una breu providència de tres pàgines, Alegret també acorda unir a la causa nombrosos documents, i en rebutja d’altres en considerar que no són estrictament necessaris, ja estan desfasats, ja estan al jutjat d’instrucció número 13 o es poden aclarir amb els autors de cada document. La magistrada també demana al secretari general del Parlament l’expedient per la correcció d’errors en un article del Codi Tributari de Catalunya aprovat el 2017. A la policia judicial de la Guàrdia Civil li demana que expliqui el resultat de l’obertura d’un telèfon mòbil del predecessor de Castellanos, Josep Maria Jové, també detingut, com Salvadó, el 20-S del 2017.

A la Intervenció de la Generalitat li demana quines despeses es van fer el 2017 i a càrrec de quina partida pressupostària en el marc del ‘Programa d’homogeneïtzació dels processos i mecanismes interns de tramitació dels tributs i cotitzacions socials que ingressa el sector públic de la Generalitat a l’Estat’, i que el Consell Executiu va aprovar l’abril del 2017. També vol les persones contractades, salaris i indemnitzacions en el mateix programa.

Autor: