JxCat ha millorat els resultats de les anteriors eleccions al Congrés, en què obtenir 7 diputats, i ha escalat fins als 8, amb més de 526.762 vots i un 13,68% dels sufragis. La candidatura liderada per Laura Borràs ha quedat tercera a Catalunya. Per demarcacions, s’ha situat en segona posició a Girona i Lleida, per darrere d’ERC, en tercera a Tarragona i en quarta a Barcelona. La formació ha guanyat l’escó a Barcelona, en què ha passat dels 3 als 4, i manté els 2 de Girona i el diputat de Lleida i de Tarragona. Així, el partit revalida els 8 escons aconseguits per l’antiga Convergència Democràtica (CDC) en les eleccions del juny del 2016. A l’abril, JxCat va aconseguir 7 diputats al Congrés dels Diputats, més de 497.000 vots i un 12% dels sufragis, en una candidatura impulsada per l’expresident Carles Puigdemont, i que liderava Jordi Sànchez des de la presó.

A Barcelona, el PSC continua com a primera força política amb 8 escons, malgrat perdre un diputat. Els republicans s’han mantingut en segona posició també amb un diputat menys i se situen en els 7, seguit dels comuns, que passen de 6 a 5. Amb tot, Junts per Catalunya ha estat l’única força de la demarcació que ha millorat els resultats del 28-A i passen de 3 a 4 i incrementen el percentatge de vot del 10,16% a l’11,77%.

Junts per Catalunya manté els 2 diputats a Girona, tot i passar 22,46% al 24,86% en aquests comicis. En una circumstància similar la formació s’ha trobat a Lleida, en què manté el diputat tot incrementar un 2% els sufragis. A Tarragona ha vist incrementat els vots en un 1%.

Per Barcelona, entren al Congrés Laura Borràs, Míriam Nogueras, Jaume Alonso-Cuevillas i Genís Boadella. A Girona, ocuparan els escons Mariona Illamola i Sergi Miquel, mentre que a Lleida serà Concepció Canyadell. Ferran Bel anirà al Congrés per la circumscripció de Tarragona. | ACN

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.