L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha aprovat, en sessió plenària, un pla de sanejament municipal que ha hagut de fer per haver tancat l’exercici del 2018 amb uns números negatius de 250.745 euros. El pla ha comptat amb els vots a favor de l’equip de govern (Junts per Móra d’Ebre) i els vots en contra de l’oposició (ERC, PSC, Tots i totes per Móra d’Ebre i Fem Poble).

Segons el regidor d’Hisenda, Sixte Melchor, l’Ajuntament va finalitzar l’exercici anterior amb una liquidació positiva, però a causa d’haver de donar de baixa de la comptabilitat municipal, per obligació legal, una quantitat important de drets reconeguts que no es van ingressar, sobretot quotes de l’impost de bens immobles (IBI) d’exercicis passats, el romanent negatiu va ser de 250.745 euros.

Davant d’aquesta situació i després d’aplicar una política de contenció de la despesa i de retallada de partides pressupostàries, l’equip de govern ha optat per augmentar la pressió fiscal el 2020 en un 20%, bàsicament a través de l’increment de l’IBI, l’impost de vehicles i les taxes d’escombraries i aigua, entre altres. La modificació de les ordenances i taxes s’han aprovat amb els set vots a favor del govern i els sis en contra de l’oposició.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.