Benvinguts a l’Ebre Noticies. L’obertura del nou palau de justícia de Tortosa és la notícia més destacada d’aquest dimarts 29 d’octubre. Repassem aquesta i altres informacions tot seguit.

El nou Palau de Justícia de Tortosa començarà a funcionar al desembre. Amb una inversió superior als 5 milions d’euros, ha de resoldre la dispersió i la manca d’espai que pateix actualment l’administració judicial a la capital del Baix ebre.

Aprovades les ordenances fiscals d’Amposta per l’any que ve. Introdueixen un recàrrec a l’IBI per pisos desocupats i una nova taxa de clavegueram. L’oposició les rebutja i critica també el nou dipòsit d’aigua previst a Poblenou.

L’Organisme Mundial de la Salut té per objectiu que com a mínim el 75% de la població de risc es vacuni contra la grip. A Catalunya però aquesta xifra NO va arribar ni al 50% l’any passat. Per això s’engega de nou la campanya de vacunació que tindrà una durada de dos mesos.

Lluisma Mas i Sandra Vidiella guanyen la prova dels 10 quilòmetres de la cursa urbana l’Horta del Delta de l’Aldea, prova convidada d’enguany al circuir de curses de les Terres de l’Ebre. Aitor Tomas i Susanna Castells s’imposen als 5 quilòmetres.

Al final de l’Ebre Notícies ens endinsarem al vocabulari ebrenc. La filòloga Teresa Tort fa ver paraules genüines de casa nostra a partir d’anècdotes i situacions reals. Ho recull a la publicació ‘100 paraules ebrenques’.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.