El proper dimarts 29 d’octubre tindrà lloc a l’Institut Escola Daniel Mangrané la primera edició d’un EDCAMP per alumnat que es celebra a tota Catalunya. Una proposta que sorgeix com a producte final del projecte APS que l’alumnat de 3r d’ESO va preparar el curs passat i que compta amb el suport dels Serveis educatius del Departament d’Educació a les Terres de l’Ebre, la Fundació Bofill i la URV.

Els Edcamps són moments de trobada oberts a tothom amb la finalitat de compartir aprenentatges, coneixements, inquietuds i passions sobre l’educació. Es basa en un aprenentatge entre iguals, i és a través de la conversa i l’intercanvi com es desenvolupa.

En un edcamp no hi ha un programa definit per l’organització, ja que són els participants els qui construeixen conjuntament el programa a partir dels temes que són del seu interès, i a més és gratuït. I tot això per aprendre, fer xarxa i desenvolupar-se personalment i professionalment per transformar l’educació.

L’activitat que ha preparat l’alumnat del Daniel Mangrané, acollirà més de cent alumnes i tindrà lloc entre les 9h i les 14 h. Consistirà en una jornada amb diferents parts clarament diferenciades: assemblees, dinàmiques de cohesió, activitats esportives i artístiques.  L’objectiu és compartir aprenentatges, coneixements, inquietuds i passions sobre l’educació a partir de propostes que empoderin l’alumnat i fomentin la seva participació activa. A més de l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Escola Daniel Mangrané, també hi participarà l’alumnat de l’Institut de Tecnificació d’Amposta, de l’Institut Despuig i Dertosa de Tortosa i de l’Institut Escola 3 d’abril de Móra.