El passat 18 de Juliol es va presentar a l’auditori del edifici Disseny Hub de Barcelona el Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2019. Una eina que s’ha convertit en l’estudi de referència del sector tecnològic i digital a Catalunya, i on, en aquesta edició, han participat 1.019 empreses, 501 empreses d’oferta i 518 empreses de demanda dintre del sector tecnològic.

De l’estudi s’extreu que el sector TIC, és un dels sectors econòmics amb més creixement, amb un increment de la demanda de professionals a Barcelona i durant l’últim l’any, del 40%, i una taxa d’atur de tant sols el 3%, mentre que la mitjana del conjunt de l’economia a Catalunya és del 11,6%. Pel que fa a l’oferta de professionals, els perfils disponibles tants sols s’han incrementat un 7,6%. Aquest desequilibri entre oferta i demanda fa que la manca de personal sigui el primer obstacle que tenen les empreses per a créixer, mentre que fa tant sols dos anys era el 7é. Però no es tracta tant sols d’un desequilibri oferta/demanda, a més, s’han d’afegir les dificultats amb les que es troben les empreses per atreure i retenir talent, en un sector on la mobilitat i el transvasament de professionals és una constant. És habitual que els professionals sènior rebin ofertes des d’altres empreses, moltes de les quals estan a l’estranger, i es fa difícil per a les empreses locals poder-hi competir. Un enginyer de software, per exemple, te un sou anual mitjà de 40.000€ a Espanya, mentre que a Holanda, Alemanya o el Regne Unit és de 60.000€ i als Estats Units de 110.000€.

Però el sou no sempre ho és tot, a l’hora de canviar de feina, i depenent de l’edat, es tenen en compte altres aspectes com la cerca de creixement professional, que el projecte empresarial sigui engrescador, l’ambient de treball, l’estabilitat laboral, la flexibilitat horària, la conciliació familiar o la qualitat de vida, entre d’altres.

El sector TIC és una oportunitat de creixement per una àrea geogràfica com les Terres de l’Ebre, però si es vol atreure i retenir professionals haurem de ser competitius en moltes de les variables que es tenen en compte a l’hora de canviar de feina.
Els sous, els projectes, l’ambient de treball, l’estabilitat, la flexibilitat i la conciliació familiar son qüestions que depenen del teixit empresarial, i on malauradament ens passen davant moltes altres zones. Però el sector TIC té una peculiaritat que suposa una oportunitat per a les zones rurals com la nostra, el teletreball. Alguns dels perfils de l’univers TIC poden treballar des de casa, i cada cop és més freqüent veure a professionals, majoritàriament programadors, que treballen en remot.

Les Terres de l’Ebre ofereixen una qualitat de vida que atreu a molta gent, si s’ofereixen bons serveis de connexió a Internet i un enllaç ràpid i freqüent amb ciutats com Barcelona o Madrid molts més professionals i empreses es poden decidir a instal·lar-s’hi o venir a treballar per a empreses de la zona.

És important que es duguin a terme estratègies per a posicionar les Terres de l’Ebre com a destí atractiu per venir a treballar i viure, i que s’ofereixi suport a les iniciatives relacionades amb la promoció de les TIC. Tot el que es faci en aquesta direcció ajudarà a millorar la economia de les Terres de l’Ebre, generant llocs de treball, augmentant la població i millorant la competitivitat de les empreses.

Consultor de Màrqueting Digital