Aquest matí a la prova de bous de Morella duta terme pels carrers d’aquesta ciutat dels Ports, ha estat un èxit. La participació de la ramaderia de Pedro Fumadó ha convocat molta expectació. S’hi han aplegat una gran quantitat d’aficionats, que no s’han volgut perdre la cursa del ramader ebrenc.

Morella continua immersa en les festes d’agost, aquest matí ha tingut lloc la tercera cursa, on els participants han pogut córrer davant les vaques i bous des de les calçades fins al recinte taurí. Així, durant l’entrada també s’ha realitzat la primera prova del bou núm. 1 Guarisme 6, de nom ‘Ratonero’ de la ramaderia de José Antonio Adell Piquer, i més tard el ‘Xiquiencierro’ amb una elevada participació des de les calçades fins a la Plaça.

A més a la tarda es provaran dos bous més, el núm. 35 Guarisme 6, de nom Lumbrito de Hato Blanco adquirit a la ramaderia de Sergio Centelles, i el núm. 24 Guarisme 5, de nom ‘Compañero’ de la ramaderia de Pedro Fumadó ‘lo Charnego’.

Avui és el Dia de la Penya El Bou, associació taurina de Morella que integra a més de 100 socis, que organitza diferents espectacles taurins durant l’any, com són el concurs de retalladors o els bous embolats de la Plaça de Bous, que compten sempre amb una gran participació. Els actes taurins d’avui estan organitzats per aquesta, comptant aquesta nit amb dos bous embolats i en acabar ball a la Plaça Sant Joan. La Penya compleix enguany amb 30 anys de tradició i ha venut numerets per al sorteig del bou, que es realitzarà aquesta nit abans de l’embolada. La regidora de festes, Rocio Querol, agraeix tota la col·laboració de la Penya en el bon desenvolupament dels actes taurins durant les festes.

Igualment aquesta nit, un bou de Pedro Fumadó ‘lo Charnego‘ serà embolat dins del marc de les festes del bou que organitza la Penya del bou de localitat morellana.

Redacció: T.C.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.