La Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita ha preparat diferents actes per commemorar el seu centenari. La seva primera aposta ha estat la del canvi d’imatge corporativa per fer un par cap a la modernitat; això sí, sense abandonar la insígnia que els ha acompanyat tots estos anys.

Durant els propers mesos se celebraran diverses accions, on s’inclou la inauguració d’un monument en homenatge a tots els pescadors que ha hagut, hi ha i hi haurà a La Ràpita.

També dins del marc d’Origens se celebrarà un dinar entre pescadors amb l’Ametlla de Mar com la població invitada. Un dels objectius de la confraria és l’agermanament entre les poblacions pesqueres. En totes les accions es busca la participació de la ciutadania, especialment en la creació d’un llibre amb la història gràfica, dades i anècdotes de l’entitat.

El 27 d’abril del 1919 es va fer la primera acta del Posit del pescador, que evolucionaria fins a esdeveniu la Confraria actual. Moltes famílies del municipi estan directa o indirectament vinculades en la confraria, que està vivint un moment de rellevància nacional, ja que és la confraria amb més facturació de tota Catalunya.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.