El nivell tres del Pla Alfa està activat a les quatre comarques de les Terres de l’Ebre. El Pla Alfa mesura el risc d’incendi forestal i el nivell tres és el més alt. Per este motiu, s’ha activat la vigilància exclusiva i la restricció d’accés a massissos forestals, entre d’ells els Ports de Tortosa-Beseit, que es troba dins dels perímetres de protecció prioritària. Concretament, les actuacions que comporten per als efectius de la DGMN en el tercer nivell són:

– Control de columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a menys de 500m de zones forestals.

-Identificació de l’autor del foc.

– S’ha de fer apagar, excepte les autoritzacions excepcionals.

– Control de llocs predeterminats d’especial risc.

– Control de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades.

– Posada enservei de punts de guaita estratègics i predeterminats.

– Control d’abocadors predeterminats.

– Control d’accés a determinats massissos forestals.

– Establiment d’un comitè de coordinació a la seu de la Unitat Operativa.

– Establiment de centres de coordinació d’efectius en les zones d’actuació.

S’han tancat els accessos més freqüentats al parc natural per reduir possibles incendis i per seguretat dels propis usuaris en el dia més dur de l’onada de calor i els únic que poden passar són els veïns que tenen un habitatge o una propietat a dins del perímetre o un negoci.

A més a més, el tancament coincideix amb l’incendi de Ribera d’Ebre, on s’hi ha desplaçat la majoria de dotacions de Bombers. L’Agent Major de l’Àrea de Prevenció i Investigació d’Incendis Forestals, David Puig, ha assegurat que l’extinció s’un nou incendi es veuria dificultada per la falta de dotacions, encara que als parcs sempre hi ha camions preparats.

El tancament s’ha fet efectiu amb el desplegament de cartells i rètols i brigades del Parc Natural dels Ports, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil i Agents Rurals. Protecció Civil manté en alerta pel pla INFOCAT pel risc d’incendi i el pla PROCICAT per l’onada de calor i es preveu que demà dissabte també estarà tancat el perímetre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.