6.500 hectàrees. És la magnitud de la tragèdia. Des de fa més de 24 hores crema sense control part de la Ribera d’Ebre, en un dels pitjors incendis dels darrers 20 anys a Catalunya i el més greu a les Terres de l’Ebre.

-Els Bombers comencen a controlar la part sud del flanc dret del foc i ataquen el sector nord. No hi ha encara previsió d’estabilitzar les flames en les properes hores, que té un potencial de fins a 20.000 hectàrees.

-Preocupació i molta entre els veïns de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues. A la Bovera s’ha ordenat el confinament de tota la població i els evacuats són una cinquantena. Hi ha diverses carreteres tallades.

-L’autocombustió d’un abocament de gallinassa en una granja de la Torre de l’Espanyol és l’origen del foc. Els Agents Rurals podrien denunciar el propietari per infringir la normativa de deposicions ramaderes i traslladaran també les diligències a Fiscalia.

-Esquerra i Movem pacten per governar al Consell Comarcal del Baix Ebre. el Tortosí Xavier Faura serà el president i Movem ocuparà una vicepresidència i dos àre

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.