Meritxell Roigé és investida alcaldessa de Tortosa i diu que se sent amb força per governar la ciutat amb 7 regidors de 21 però que treballarà per assolir un govern més ampli. Tot i les negociacions fins últim moment, el ple va investir automàticament la candidata de la força més votada després que cap candidat assolís la majoria d’onze regidors.

A Amposta, situació totalment oposada. Adam Tomàs comença el mandat amb la majoria absoluta més folgada dels darrers anys. Esquerra Republicana governarà els propers 4 anys amb 16 de 21 regidors.

Anirem també fins un dels municipis que ha canviat d’alcalde i color polític. A L’Aldea s’estrena Xavi Royo, que ha aconseguit una majoria absoluta històrica també pel Pdecat després de l’adéu del republicà Dani Andreu.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, presideix la Comissió de seguiment de la mosca negra. Nega que les restriccions pressupostàries de la Generalitat hagin contribuït a l’expansió de la plaga. DIversos alcaldes del Baix Ebre reclamen solucions immediates.

Prop d’un centenar de persones tallen la C-12 a Móra d’Ebre contra l’abocador de residus de Riba-roja d’Ebre. La protesta, aquest diumenge la tarda, es va allargar una hora però amb diversos talls cada 15 minuts.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.