El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona (SEPRONA), van sorprendre dissabte passat dos furtius veïns del barri de Camp Clar (Tarragona), de 42 i 44 anys, quan intentaven capturar caderneres amb arts prohibides en el paratge conegut com a barranc Baiot del terme municipal de Santa Bàrbara (Tarragona).

Els fets van succeir en una àrea privada de caça de Santa Bàrbara, durant la prestació del servei orientat a la protecció de la flora i la fauna, la Guàrdia Civil va localitzar instal·lada en el terreny rural obert una xarxa japonesa de grans dimensions i al seu voltant 4 gàbies amb caderneres vives utilitzades com a reclam. Aquests ocells fringílidas serveixen per a atreure els ocells de la mateixa espècie cap als paranys.

Pròxims a la zona de captura es van localitzar dues persones, les quals van manifestar que l’artefacte instal·lat era de la seva propietat i que no comptaven amb cap mena d’autorització, per la qual cosa van ser denunciats davant el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi natural de la Generalitat de Catalunya, per infringir diversos conceptes de la normativa relacionada amb la protecció d’animals i la conservació de la flora, la fauna i la biodiversitat.

Es van confiscar diversos exemplars de cadernera i passerell comú, els quals van ser alliberats en el seu medi natural.

Cal ressaltar que, les espècies d’ocells fringílidas, com la cadernera, el verdum i el passerell comú no es troben catalogades com amenaçades, però gaudeixen d’un règim de protecció especial. A Catalunya es prohibeix expressament la seva captura sense excepcions.

Font: Guàrdia Civil

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.