Benvinguts a l’Ebre Notícies. Els protagonistes del mandat 2019-2023 hores abans de la constitució dels nous ajuntaments, la petjada del foc al Perelló i el nou Passeig de les Cultures de Tortosa són algunes de les notícies destacades d’aquest divendres 14 de juny.

Aquest dissabte es constitueixen els ajuntaments del mandat 2019-2023. Quatre de cada cinc municipis de les Terres de l’Ebre no han necessitat cap pacte per a ser governats. Repassarem quins seran els nostres alcaldes i regidors comarca a comarca.

Els plens de constitució dels nous ajuntaments estan convocats en la majoria dels casos a les dotze del migdia. Canal Terres de l’Ebre ho viurem amb un programa especial en directe amb presència a les 4 capitals de comarca i als municipis més grans i amb un desplegament que intentarà arribar al màxim nombre de localitats.

El Departament d’Agricultura fa balanç sobre el terreny de l’incendi del Perelló i posa en valor la feina de prevenció forestal dels últims anys.

En el Dia Mundial del Donant de Sang, una jornada donar a conèixer vivències tant de receptors com de familiars de donants. Durant el 2018 es van trasplantar 29 òrgans a pacients de les Terres de l’Ebre. El territori, a més, va aportar 10 òrgans per trasplantar.

Al final de l’informatiu, anirem fins al passeig de les Cultures de Tortosa, que estrena les escultures de l’artista Ignasi Blanch. Quinze obres que ressegueixen la història de la ciutat i de l’empremta que van deixar la religió jueva, àrab i cristiana.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.