El final del judici a l’independentisme, l’última hora de les negociacions a Tortosa 48 hores abans de la constitució dels nous ajuntaments i l’augment de metges especialistes a les Terres de l’Ebre són algunes de les notícies destacades d’aquest dijous 13 de juny.

Vist per sentència el judici del procés amb l’al·legat final dels acusats. Els polítics presos van declarar-se innocents del delicte de rebel·lió i van aprofitar per demanar al tribunal que aprofitin la sentència per obrir una porta a la solució pel conflicte polític. L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, va carregar contra la fiscalia per acusar-la, segons ella, per qui és i no pels seus actes durant la tardor del 2017. Només una hora després, milers de persones van tornar a manifestar-se per tot Catalunya, unes 300 ho van fer a Tortosa.

Negociacions a contrarellotge a Tortosa. Movem reclama generositat a Esquerra Republicana i al PSC per fer possible el canvi i un pacte entre esquerres a la cpaital del Baix Ebre, mentre que una Meritxell Roigé confiada compta amb retenir l’alcaldia governant en minoria o bé amb un pacte amb Esquerra.

El departament de Salut augmenta l’oferta formativa a les Terres de l’Ebre amb quatre places noves per metges especialistes. La regió sanitària de l’ebre és la que més creix percentualment amb l’objectiu de revertir la falta d’especialistes que professionals i usuaris porten denunciant des de fa temps.

En futbol, la polèmica entorn l’ascens a Segona Catalana ha acabat amb final feliç pels equips ebrencs. El Perelló puja directament i el Jesús Catalònia jugarà la promoció d’ascens. Finalment el comitè d’Apel·lació ha donat la raó al Perelló que ja havia celebrat l’ascens de categoria.

El Renaixement explicat des d’un punt de vista històric però a través dels elements de la popular festa tortosina. És el que proposa la nova exposició permanent de l’Espai Sant Domènec dels Reials Col·legis. S’han instalat nous plafons que, junt amb els maquinis de la festa, permeten al visitant reconstruir l’època de màxima esplendor de la ciutat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.