El conflicte artificial orquestrat per una part del territori que està en contra del dipòsit a fet que Riba-roja sigui a primera línia en diferents mitjans de comunicació tant del territori com nacional, ha fet un efecte crida, ja que ha encuriosit a la gent, la que havia sentit a parlar del poble però no el sabia col·locar en el mapa ja sap on és, els que sabien on era però no hi havia anat mai si han arribat. La informació que surt a la premsa quan es parla dels que estan a favor del dipòsit i dels opositors dóna la sensació que els opositors són majoria i els que estan a favor són minoria. Cal llegir les xifres de la última manifestació, Riba-roja té al voltant dels 1.115 habitants i la gent de la plataforma Riba-roja decideix eren 120 que representa una mica més del 10%, m’entres que els opositors de les plataformes Ribera Digna i Almatret net representant a la comarca de la Ribera amb 23,867 habitants i en la manifestació eren uns 300, vol dir que el percentatge és un 7,9% . Els números ens diuen que la plataforma de Riba –roja decideix són la majoria del territori.

Un dels eslògans triats a la manifestació pels opositors era “fora la merda del territori”, curiós perquè fa molt de temps que de merda no ni hi ha, són residus i si no són molt perillosos com els d’Ascó o Vandellòs són valoritzables tots. Avui tenim una atenció especial a la Sostenibilitat , cuidar i preservar tots els recursos naturals del planeta i per fer-ho aquesta consta de tres pilars fonamentals, Reduir tots els elements que a causa del consumisme comprem però que no necessitem,Reutilitzar tots els elements que consumim i gastem valorant-los. Valora vol dir agafar tots aquests elements per donar-los vida i tornar-los a la cadena productiva. Aquesta és la feina que farà el dipòsit de Riba-roja amb les runes de la construcció i algun residu més de la mateixa escala. Per últim el Rebutjar el que no es pot valora portar-los als dipòsits corresponents. La sostenibilitat és vital per mantenir el planeta habitable de manera digna i s’ha de treballar amb molta solidaritat, tots hi em de posar el nostre esforç, i la disponibilitat total si volem que sigui efectiva.

La gran qüestió en aquest conflicte de parts és que els ciutadans de Riba-roja en moments de crisis van utilitzar la imaginació que és més important que el coneixement, com deia Albert Einstein, per preparar projectes i treballar-los com el cas del dipòsit. El projecte no és perillós i per tant és viable és per això que els opositors no tenen cap argument que tècnicament digui que el projecte és nociu pel poble, la comarca i la salut de les persones. Casualitat o no han començat les obres per fer més gran l’abocador de Tivissa i cal preguntar-nos si és un altra estratègia de la Generalitat i els opositors per afegir al discurs del No, si fos així aquesta seria més pròpia del Padrino que de gent demòcrata. És qüestió de deixar aquesta oposició artificial i les conspiracions polítiques per començar a treballar en altres projectes que visualitzin un futur per la comarca, aquesta seria una decisió intel·ligent per part de l’oposició al projecte. A pregunta en seu parlamentària sobre el dipòsit que Natàlia Sánchez membre de la CUP a fet al President Sr. Torra, aquest va ser clar i contundent dient que ell mai estaria al costat del dipòsit de Riba-roja en canvi si ho estaria al costat de les petroquímiques de Tarragona, de les multinacionals que les gestionen, de la contaminació i dels accidents. No és estrany doncs que tal com pensa el President hagi rebutjat veure’s tres vegades amb la plataforma Riba-roja decideix. Els electors han fet costat a l’alcalde en les eleccions municipals amb majoria absoluta cosa que hauria de fer pensar als opositors i la Generalitat respectant la voluntat popular i fent costat al projecte. Que tingueu un bon dia.