Organitzada conjuntament per la Fundació Lliga per a la Investigació i Prevenció del Càncer (FUNCA), el Servei Català de la Salut i la Gerència Territorial de l’ICS a Terres de l’Ebre, amb el suport de la Diputació de Tarragona i la col·laboració de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, el dia 17 de maig ha tingut lloc la 1a Jornada del Programa de detecció precoç del càncer colorectal a les Terres de l’Ebre.

L’Aula Doctor Ferran de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) ha acollit més de 80 professionals de l’àmbit sanitari de tot Catalunya, entre ponents i assistents, que s’hi han reunit amb l’objectiu d’analitzar els resultats de les dues primeres voltes del Programa a les Terres de l’Ebre.

L’obertura de la Jornada ha anat a càrrec de Maria José Rallo, directora de centre de l’HTVC i Maria Ferré, directora del Servei d’Atenció Primària Terres de l’Ebre. Posteriorment, hi han intervingut els 11 ponents que han exposat els resultats de tots els àmbits i serveis implicats en la detecció i la posterior atenció i tractament del càncer colorectal, des de l’epidemiologia i el contingut del Programa, amb els circuits i els resultats de l’aplicació, fins a les anàlisis de les mostres al Laboratori, l’atenció de la infermera gestora de casos, la unitat d’Endoscòpies d’Aparell Digestiu i els serveis d’Anatomia Patològica, Cirurgia i Oncologia.

Per finalitzar, Jaume Galceran, de la Fundació Lliga per a la Investigació i Prevenció del Càncer, ha presentat els resum i les conclusions de la Jornada, i M. Mar Lleixà, directora dels Serveis Territorials de Salut a Terres de l’Ebre, ha pronunciat les paraules de cloenda.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.