Benvolguts lectors,

Acabem de conèixer i estem “paint” els resultats de les eleccions del passat diumenge 28 d’Abril, i alhora, les notícies no ens les acabem… Estem veient com la Junta Electoral Central no permet als polítics exiliats presentar-se a les eleccions europees i a hores d’ara estem esperant la resolució a la reclamació de Boye i la resta d’advocats… Ufff, això és un no parar!!

Anem per parts. Pel que fa als resultats de les eleccions espanyoles del passat diumenge, a hores d’ara, ja s’han fet tota classe de valoracions i en tots els sentits. La meva, principalment va cap a la FELICITACIÓ a la força guanyadora en unes eleccions estatals a Catalunya, Esquerra Republicana! Felicitats pels bons resultats obtinguts!!!

A les nostres terres és impressionant, tots els pobles, poblets i ciutats de les Terres de l’Ebre estan de groc. És una clara victòria de la força que des de fa anys està al costat de la gent en moltes lluites. La gent quan votem finalment, acabem reconeixent als que no són com tots els polítics, o com la majoria; als que estan nets de tota corrupció (i mira que els hi ha buscat les pessigolles!!); als que es posen al costat de la voluntat de la ciutadania…. No és gratuït aquest resultat tan clar i que es repeteix en l’àmbit del nostre país. Per tant, força Esquerra i a treballar i seguir, com sempre ha estat en la història del partit, en voler un país on la gent que hi vivim ho puguem fer amb els valors i ètica que ens permetin conviure i viure amb respecte, igualtat i dignitat.

A l’estat espanyol el partit socialista ha guanyat les eleccions, també l’enhorabona! Caldrà, sembla ser, esperar fins després del 26 de maig per veure com planifiquen començar a exercir la responsabilitat que el poble els hi ha delegat. Sembla que ho volen fer en minoria, ja que a les espanyes no es poden permetre el parlar o dialogar amb la força que clarament a Catalunya ha estat elegida.

Potser ens caldria percebre una mica de consideració, no? Si a Catalunya una majoria clara dels catalans hem donat el nostre suport a partits que defensen el Dret a l’Autodeterminació, no ens mereixem que el Govern de l’Estat ens escolti? Jo no veig just que es digui que no es parlarà amb aquests partits catalans com tampoc es parlarà amb forces clarament d’ultradreta. Al meu entendre no té res a veure una cosa amb l’altra, i el partit socialista a Espanya que digui que no s’aliarà ni amb els uns ni amb els altres…, no es pot posar tot al mateix sac!!

Bé, suposo que tothom, sigui del color que sigui, al seu entendre fa les accions preelectorals, i també postelectorals, que creu són les millors. Per tant, demanar a tots que pensin en la responsabilitat que tenen i que l’han d’exercir de la millor manera possible, ja que hi ha molt en joc!!!

Psicòloga.