Susanna Lizárraga s’emporta el Premi de Narrativa Breu Ciutat d’Amposta, organitzat per la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó i l’Ajuntament d’Amposta. Uns guardons que es van entregar durant la diada de Sant Jordi d’aquest 23 d’abril. Amb ‘La carta oculta’, un thriller romàntic sobre la màfa i la visibilització LGTBI, l’ampostina va ser guardonada amb el primer premi, que garanteix una dotació econòmica de 2.000 € i la publicació del llibre dins la col·lecció ’Narratives Minor’ d’Onada Edicions. L’accèssit, dotat amb 700 €, va ser per a l’escriptor barceloní Enric Fernández Gel.

La guanyadora ha afrmat que el premi ha sigut tota una sorpresa, i que l’obra que va presentar va ser gairebé improvisada: “Quan vaig saber que es feia el concurs, al novembre, ja li havia estat donant voltes a una idea completament diferent. Però quan va arribar la data límit d’entrega vaig veure que aquella història no funcionava. Vaig sentir ràbia, perquè tenia moltes ganes de participar i no trobava una idea, i d’allí va sortir un personatge en ganes de trencar-ho tot”. D’altra banda, Lizárraga apunta que la història conté una història d’amor entre dos noies, amb l’objectiu de “visibilitzar les relacions LGTBI“.

En aquesta edició s’han presentat un total de 19 treballs i el jurat l’han format l’escriptor Fede Cortés, el crític literari Josep San Abdon, la gestora cultural Mariola Nos, i la secretària del certamen Joana Serret.

El Premi de Narrativa Breu Ciutat d’Amposta és un guardó biennal que té com a objecte estimular l’hàbit i el gust per la lectura i l’escriptura. Des de fa dos anys, amb l’obra de Fede Cortés ‘Tant de bo fóssiu aquí!’, les obres guanyadores del Premi de Narrativa Breu Ciutat d’Amposta es publiquen sota el segell d’Onada Edicions, dintre la col·lecció ‘Narratives Minor’.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.