Fa dies que em plantejo si anar o no a votar el proper 28 d’abril??. A les darreres eleccions espanyoles, em vaig dir a mi mateixa que eren les darreres que votava, que ja no hi tornava, que no tenia res a dir ni a opinar sobre un estat que no el sento meu. Però, de nou, aquí estic a unes setmanes de la cita a l’escomesa electoral espanyola i platejant-me el meu deure com a ciutadana. Vaig o no vaig a votar?. Depenent dels moment em carrego d’arguments en un o altre sentit.. I finalment, crec, que com sempre he fet des de tinc 18 anys, aniré a votar!!.

Podríem enfocar la reflexió sobre els partits espanyols i els seus argumentaris en aquesta campanya, com estan en un “a por ellos” constant, com Catalunya ha esdevingut el seu argumentari principal en aquesta campanya. Tots els líders de les formacions del 155 + VOX es barallen entre ells i competeixen a veure qui la diu més grossa. Catalunya ha esdevingut l’eix central dels seus discursos: han de tancar al President Torra de seguida diu Abascal ahir en una entrevista, Rivera, Sánchez, Casado, cadascun des del seu discurs, no paren de parlar i parlar sobre com aplicaran el pes de la sacrosanta constitució sobre un poble (o una majoria d’aquest poble) per tal de salvaguardar la unitat del regne.

Tothom té dret a defensar els seus argumentaris, faltaria més, i hem de procurar entendre i comprendre (ufff, que difícil!) a aquests líders i als seus arguments quant a defensar al preu que sigui la seva nació. Però, jo tractant d’entendre-ho, em plantejo, no poden fer això sense que, necessàriament hagin de criminalitzar als que no pensem igual que ells??. Semblaré ingènua, però ja se que la resposta és que això no és possible. Doncs arribats a aquests escenari, en el que aquests líders s’adrecen a tota Espanya, especialment a l’Espanya despoblada, a l’Espanya que desconeix de primera mà la realitat catalana, es faran forts i tota la seva campanya anirà en aquest sentit, pot ser si que m’he de plantejar anar a votar.

Votar per què? Doncs per fer visible que també hi ha representants polítics que no fan del menysteniment del que pensa diferent la seva bandera, agrupacions polítiques que defensen les seves idees i les del seu poble. Persones honestes, no corruptes, que escolten a la gran quantitat del poble que surt al carrer per demanar el dret a defensar el seu país, el creure’ns que el nostre país pot ser un país lliure, on tothom hi tingui cabuda, on les persones que l’habitem ens sentim respectades i amb la possibilitat de viure en pau. Em plantejo doncs votar a una d’aquestes agrupacions que sento em representaran i representaran els meus valors i ideals. Ara, a diferència d’altres eleccions passades, però, tinc dubtes d’entre aquestes agrupacions a quina votar??. Però això es la democràcia, el fet que hi hagi, al meu entendre a Catalunya, diferents formacions que han decidit concórrer als comicis del proper 28 d’abril, voldrà dir que encara hem de seguir en aquest estat i tractar, el millor que sapiguem i que ens permetin, anar “passant pantalla”. Tractar de defensar els nostres drets com a poble de la forma més justa i democràtica possible. A escoltar les diferents opcions, i…, si a votar el proper 28 d’abril!.

Psicòloga.