Sr. Roig,

Vostè mos va recordar l’altre dia en una entrevista al Canal Terres de l’Ebre que la ciutat de Tortosa és de tots i totes i va comparar la pancarta que reclama la llibertat dels nostres i les nostres preses polítiques amb, literalment: “Embrutar Tortosa”.

Tan sols li escric esta carta per a contestar-li estes dues afirmacions, com alcaldable per TORTOSA PER LA REPÚBLICA. PRIMARIES CATALUNYA. Cap de llista triada en unes eleccions obertes als tortosins i tortosines i no a dit per la cúpula de partits com lo seu.

Diu que la ciutat de Tortosa és de “tots i totes”, allavons jo li pregunto: On estava vostè l’1-O de 2017 quan els tortosins i tortosines vam acudir en massa a votar als col·legis electorals temorosos de que per exercir lo nostre dret a vot ens peguessen? Va anar a defensar a estos i estes ciutadans de Tortosa?

Com a representant polític de Tortosa, no es considerava en l’obligació de preocuparse d’estos ciutadans i ciutadanes encara que pensen diferent de vostè? I quan venen comandos de Reus a cremar estelades i traure llaços del “parque”… Vostè no piula?

O quan tiren poals d’aigua des dels pisos a la gent que es manifesta pacíficament pels carrers de Tortosa amb criatures xocotetes, on està vostè?

És que potser som ciutadans de segona els que lluitem pacíficament per la llibertat del nostre país i creem en la democràcia? No, a vostè l’únic que li preocupa és la pancarta que demana la llibertat de persones innocents injustament empresonades per haver… Oh! Crim! Donar l’oportunitat al poble de decidir el seu propi futur!

Després, vostè ho acaba d’arreglar dient que la pancarta que tant li preocupa “Embruta Tortosa”. Mire, Sr. Roig: Vostè ha de saber, que a casa meua, i a casa de molts altres, els que embruten i empastifen les parets amb pintades com: Viva España! Viva Franco! i perles per l’estil són los que vostè diu defensar.

Que l’Ajuntament Tortosí, ha posat al seu balcó, una pancarta que és un clam a la justícia, a la que qualsevol demòcrata, sigue de la ideologia que sigue s’hi hauria de sumar, i que això no empastifa, senyor meu, sinó que dignifica a una ciutat que va defensar i sabrà defensar les seues llibertats com sempre ha fet des de temps immemorials, com ja s’explica en “Los Col·loquis de la Insigne Ciutat de Tortosa”.

Alcaldable de Tortosa de Primàries Tortosa