Avui divendres 15 de març tindrà lloc el tercer dels actes commemoratius del 150 aniversari de la signatura del Pacte Federal de Tortosa, organitzats sota l’aixopluc de Federalistes d’Esquerres, i que acollirà la conferència – col·loqui “Valentí Almirall i el federalisme intransigent”, que serà a càrrec de càrrec del doctor en història per la Universitat Pompeu Fabra, Josep Pich, un dels millors coneixedors de la figura d’aquest polític, considerat un dels pares del catalanisme.

Valentí Almirall és una de les figures més destacables de la Renaixença de la segona meitat del segle XIX, tant pel seu activisme cultural com per la seva importància política, convertint-se en un dels principals dirigents del federalisme intransigent. Tot i que el seu projecte polític no es consolidà, més de cent anys després de la seva mort, el seu llegat ideològic i la seva trajectòria política representen un punt de referència per entendre el catalanisme polític.

A l’acte i el posterior col·loqui hi participaran Enric Roig, arquitecte i membre de Federalistes d’Esquerres, Diana Salvadó, Llicenciada en Filologia Catalana i membre de Federalistes d’Esquerres i Roser Merlos, Llicenciada en Història Contemporània.

L’acte serà a les 19,30 h al Taller d’Art Cinta Dalmau, al carrer Ciutat 7 (passatge Franquet) de Tortosa i és obert a tothom.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.