Un país que no respecta els  drets ni les lleis es perillós per aquelles persones que diuen la veritat. Un estat que no respecta els drets dels ciutadans no es democràtic per molt que ho vulguin fer veure. Quan el seu cap diu que la justícia esta per sobre la democràcia es que fa aigües per tot arreu. Per aixó estem veient aquests dies en el judici sumaríssim,al mes pur estil dels que feia el dictador colpista, a que sont sotmesos homes i dones presos politics del  procés de independència que a ultima hora i molt a ultima hora van desistir de fer-lo. Segur que la perspectiva que en tenen tots en aquests moments es diferent i si poguessin tornar enrere  canviarien algunes coses , però el procés va arribar on va arribar  l’1 d’octubre i va ser una divisió de la societat a nivell emocional i humà entre els que van veure la normalitat en l’excessiva violència i els que es van indignar,per aixó se’ls esta jutjant.

Desprès de l’infame 155 aprovat per les forces anti democràtiques de l’estat espanyol  on les forces de seguretat, per ordre del cap d’estat van ser els executors i ens van obsequiar amb “ a por ellos “ o “molerlos a palos” i ho van fer al peu de la lletra,deixant mes d’un miler de ferits, amb una estratègia preconcebuda molts dies abans de que es produïssin els fets .Els principals testimonis del 155 que han passat per el tribunal, com el president del govern espanyol, la vicepresidenta,els comandaments de la guàrdia civil i policia i politics han estat uns veritables covards i han fet servir les mentides, la manca de memòria i la manipulació  per sortir-se  de les preguntes de les acusacions, saben que tenen  impunitat davant un tribunal que els hi fa costat. Dir que les defenses no han pogut gaudir de totes les garanties processals , una deferència del president del tribunal, per fer una bona defensa del seus clients. Tot ha estat un muntatge premeditat amb un guió ideat per gent freda , calculadora i amb molt  poder per fer una gran conspiració, on l’estat ha volgut tallar de rel les idees de la democràcia i les aspiracions d’una part de la població,Catalunya. L’excusa per aquesta operació va ser la votació del referèndum al parlament que no va ser implementat, però que s’havia de reprimir durament tal i com manen els plans d’intel·ligència militar en el que tot es permès segons els codis de la seva  guerra. Per aixó quan la secretaria d’estat parla dels que han comes delictes “en referència als presos politics”pràcticament ens diuen que ja tenen el veredicte.   

 El mes significatiu de tot aquest circ de judici es la presó incondicional sense que sortís notificat al BOE, un gest que indica que no hi va haver cap delicte i que els estan jutjant per uns fets que encara no s’han comes ,que no tenen dret a una defensa amb garanties i el mes greu que com en els judicis sumaríssims,els acusats poden dir el que vulguin que la sentencia  ja esta escrita desde que varen començar, es una falsedat que darrere de la llei amb aparença de justícia es persegueixen les idees i no els fets. Els presos politics tenen una vulneració continuada dels drets processals, civils i politics, els fiscals i jutges actuen de manera política sent part del mateix conflicte. Al final quan aquest conflicte arribi a Europa es veurà que els fets sont politics i no penals. Serà aleshores quan el mon veurà quina classe de justícia s’imparteix en aquest pais.De matinada  els presos  son conduits a la sala on se’ls esta jutjant  per defensar-se dels càrrecs de rebel·lió,sedició o malversació de fons  fent el cor fort però saben que els volen arruïnar la vida. M’entres  va tirant avant la lluita pacifica d’ un poble per aconseguir ser lliure i aconseguir un status territorial d’acord amb les seues aspiracions reivindicades desde fa molts anys de manera pacifica. Que tingueu un bon dia.