Uns cinquanta escaquistes escolars han participat en la Lliga Territorial d’Escacs dels Jocs Esportius de les Terres de l’Ebre que dissabte va finalitzar a Amposta.

L’experiència de fer un campionat únic organitzat per l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de Catalunya diferenciat del de la Federació Catalana d’Escacs com s’havia fet els darrers anys s’ha saldat positivament, perquè a més a més els federats han pogut també fer el torneig per edats els mateixos dies i en les mateixes instal·lacions.

La competició dels Jocs Esportius Escolars, un programa del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, l’han disputat esportistes d’edats compreses entre els 6 i 15 anys de les categories prebenjamins, benjamins, alevins, infantils i cadets, amb un ritme de joc de 60 minuts a caiguda de bandera, amb el sistema suís FIDE a 6 rondes que s’ha jugat a Gandesa, Tortosa i Amposta.

Els millors classificats obtindran ara el passi per la Final Nacional al mes de juny a Igualada (Anoia). El lliurament de premis als guanyadors, i de les medalles commemoratives a tots els participants, presidit per Marc Fornós, regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Amposta  va posar la cloenda a una Lliga Territorial d’Escacs que va donar els següents pòdiums:

PREBENJAMÍ: 1. Laia Fabregat (Club Escacs Tortosa), 2. Abel Pons (AMPA Escola El Temple), 3. Alex Villaverde (Escola Puig Cavaller). BENJAMÍ: 1. Carla Sallent (Escola La Miranda), 2. Albert Castellví (AMPA Escola Móra d’Ebre), 3. Ian Tomàs (Club Escacs Tortosa). ALEVÍ: 1. Eric Calaf (Club Escacs Tortosa), 2. Ian Gaseni (AMPA Escola Ginestar), 3. Eric Sabaté (Escola Puig Cavaller). INFANTIL: 1. Guillem Galcera (Institut Escola MDD Portal), 2. Pau Forcadell (Club Escacs Amposta). CADET: 1. Cesar Cervera (Club Escacs Tortosa), 2. Aqib Chaudry (Club Escacs Tortosa), 3. David Perez (AMPA Escola Vinebre).

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.