A dia 22 de febrer de 2019, la Diputació de Tarragona rebutja la moció que instava al Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Agència Catalana de Residus i l’Ajuntament a què paralitzessin immediatament els tràmits del projecte d’abocador a Riba-roja d’Ebre.

Els 9 vots a favor de ERC, CUP i un del PDeCat no han estat suficients per tal que la moció tirés endavant. L’abstenció d’una diputada socialista i la resta de vots en contra, de PDeCAT, PSC, Ciutadans i PP han donat l’esquena a la línia de desenvolupament econòmic consensuada per tots els municipis riberencs impedint l’aprovació de la moció.

Des del nucli de suport de la CUP de Móra d’Ebre lamentem profundament la posició que ha adoptat la Diputació de Tarragona respecte al projecte d’abocador de Riba-roja.

Un projecte que respon a interessos mercantils i no al de la ciutadania de les comarques que implica, que ataca frontalment a qualsevol projecte de dinamització econòmica així com al model consensuat entre els municipis del territori i que, a més, accentua encara més l’actual desequilibri territorial de gestió de residus.

Per això, instem als nostres veïns i veïnes a mantenir la mobilització dels últims mesos, al reforçament de la nova plataforma ciutadana, Ribera Digna, que comptarà amb tot el nostre recolzament i presència en qualsevol de les seves convocatòries.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.