El passat dissabte, dia 16 de febrer, es va realitzar a Badalona el Consell Nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana.

Un dels punts de l’ordre del dia era l’aprovació d’una resolució en contra del projecte d’abocador de Riba-roja d’Ebre presentada per la portaveu de l’Ebre, Maria Font, que va estar votada a favor per unanimitat. Font remarcava la necessitat de mostrar un posicionament en ferm i públic cap aquest darrer insult al territori ebrenc. Darrer insult, argumentava, perquè “a la Ribera d’Ebre ja tenim centrals nuclears a Ascó, ens van intentar posar un cementiri nuclear, tenim un macroabocador a Tivissa, la merda d’Ercros a Flix i, ara, ens volen posar un altre macroabocador a Riba-Roja d’Ebre. Creiem que ja n’hi ha prou de menysprear-nos!“.

En el document, llegit per la militant ribarojenca, Erola Espinosa, es rebutja el macroabocador de manera ferma i s’insta al conseller Damià Calvet, al Departament de Territori i Sostenibilitat i a l’Agència Catalana de Residus a paralitzar el projecte de manera immediata, atenent el rebuig social que ha tingut. La resolució es compromet, juntament amb Esquerra Republicana del territori i la nova Plataforma Ribera Digna, a realitzar totes les accions que estiguin al seu abast per tal d’impedir que aquest projecte tiri endavant.

Finalment, des del Jovent Republicà s’ha donat suport a tots els alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores i consellers i conselleres comarcals que dia rere dia treballen per la defensa del territori i per un futur més digne i net per les nostres comarques i s’han recollit signatures en contra del macroabocador i en suport a la Plataforma Ribera Digna.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.