L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) a les Terres de l’Ebre viu una crisi interna, que pràcticament la té dividia per la meitat, com han reconegut destacats dirigents de l’entitat a Ebredigital.cat. I el motiu principal té un nom propi: el del republicà Roger Heredia, natural de la Torre de l’Espanyol, mosso d’esquadra i molt conegut per haver creat el Banc d’ADN de Desapareguts de la Guerra civil.

El sector oficial i majrotari de l’ANC ha demanat a la Comissió Deontològica de l’ANC que “reprovi” a Roger Heredia pels comportaments que està protagonitzant, i que demana que es busque “un substitut” que realment treballi pel territori. I és que l’acusen també de no representar la territorial de l’ANC a l’Ebre, perquè es va convertir en un membre del secretariat nacional en representació de l’Ebre pràcticament sense no demanar-ho als interessats.

El sector que demana la dimissió d’Heredia (militant d’ERC i candidat en les últimes eleccions al Parlament), l’acusa de treballar partidistament pel seu partit dins de l’ANC de les Terres de l’Ebre, d’anar per lliure, d’actuar com a opinador o tertulià també a favor del seu partit i criticant l’ANC, de no respectar el consens ni les normes internes, i a més, de no voler canviar la seua actuació, tot i que se li ha demanat reiteradament, tal i com va fer recentment Jordi Romeva, el pare del conseller que està sent jutjat al Tribunal suprem, junt a moltes altres persones membres de diverses assemblees locals.

La situació és ja tant greu que després de 6 anys de celebrar a Xerta (el municipi de Carme Forcadell), reunions territorials conjuntes, l’ANC de les Terres de l’Ebre ja s’ha partit en dos blocs, i ara ja es celebren reunions paral.leles i dividides, unes a Xerta i les altres al Perelló. S’està consolidant per tant el funcionament amb dos estructures d’organització diferents, la de l’ANC transversal, i la de l’ANC republicana.

Les crítiques a Rogera Heredia es fan públiques ara perquè es confia que el Secretariat Nacional pugue resoldre la situació aquest dissabte, convençent-lo de que face un pas al costat, o instant a la comissió deontològica a que actúe d’immediat. I és que ja fa mesos que té l’expedient de denúncia damunt la taula, i no ha actuat, per acabar generant una situació que ara mateix ha desenvocat en una crisi sense precedents, tot just que es van més crides a la unitat que mai.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.