La Comissió Vaga Feminista Terres de l’Ebre ja ha engegat diverses accions per començar a avançar cap a la vaga feminista  mundial del 8 de març. L’any passat, el Dia Internacional de la Dona Treballadora, vam aconseguir ser moltes al carrer per reivindicar-ho tot, no només els nostres drets laborals, ja que la vaga feminista ocupa tots els espais vitals, molt més enllà del que s’entén per vaga general: les cures, el treball domèstic, el reproductiu, de consum, la vida estudiantil, l’associativa… Més enllà també per denunciar la violència masclista, les desigualtats, per un avortament lliure i gratuït… De motius n’hi ha i tots junts ens fan veure que el feminisme que defensem va molt més enllà de l’alliberament de la dona, volem anar a l’essència humana, a l’harmonia amb la natura, a construir formes de vida on la solidaritat, cooperació, resistència, suport mutu, col·lectivitat, comunitat, compromís, reciprocitat, inclusivitat, pluralitat. antiautoritarisme, antimilitarisme, horitzontalitat…, siguen els valors predominants.

La millor base teòrica del feminisme és la pràctica diària, l’experiència quotidiana, subvertir la norma per mostrar que hi ha altres maneres de relacionar-se, de viure i, la transformació social per la qual lluitem va més de convèncer que de vèncer, per això cal interpel·lar els hòmens a abandonar el masclisme, a deconstruir-se per tornar-se a construir, també a convèncer que l’Estat i el capitalisme són despotisme i explotació i la perpetuació del patriarcat. Per fer-hi front defensem els nostres ideals amb l’alegria, el somriure i el cos com a camp de batalla, com a espais alliberats del control del capitalisme patriarcal.

El 8 de març hi ha mil motius per fer vaga i mil maneres de participar-hi, les desigualtats també hi són entre les dones i cadascuna trobem el nostre lloc en aquesta necessària reivindicació mundial feminista, perquè necessitem una sanitat i una educació pública digna i de qualitat; per la sobirania alimentària; per la laïcitat; contra els tractats de lliure comerç; contra l’explotació; per lluitar contra la criminalització de la protesta; per la transformació radical de la societat, de la cultura, de l’economia, de les relacions; per decidir sobre el nostre propi cos; per totes les dones, lesbianes i trans i pel gènere fluid; per preservar el planeta on vivim; per parar el consum, el treball domèstic i de cures, el treball remunerat i els nostres estudis; per demostrar que sense nosaltres no es produeix ni reprodueix; per la igualtat de drets entre les persones; contra la violència masclista; per lluitar contra el feixisme i el racisme, per subvertir l’ordre del món i el discurs heteropatriarcal; per trencar els privilegis de la societat patriarcal, capitalista, racista i heteronormativa; per un habitatge digne; perquè ens volem vives … I més encara.

Un altre món és possible, ho ha de ser perquè ens mereixem una vida digna i ens volem lliures en una terra lliure. Per això uniu-vos a la comissió de la vaga feminista del 8 de març, ho podeu fer a través de twitter @VagaFeministaTE, a Instagram @VagaFeministaEbre, veniu a les assemblees i participeu als vostres pobles de l’acció #EnllacemdeLila les Terres de l’Ebre, reuniu-vos, organitzeu-vos, que quan la injustícia és la norma, la lluita és un deure.