Els advocats Jordi Pina i Jaume Alonso-Cuevillas, lletrats d’alguns dels polítics independentistes presoners i exiliats, creuen que el judici del procés arrencarà aquest 5 de febrer, si bé, pensen que la primera opció del Tribunal Suprem era avançar-lo a la darrera setmana de gener. Segons Pina (advocat de Sánchez, Rull i Turull) afirma que no serà possible començar el 29 de gener perquè la defensa va presentar els escrits de defensa el dimarts passat i encara no han rebut l’auto d’assenyalament. Per la qual cosa, Pina i Alonso-Cuevillas pensen que serà “just” celebrar l’inici del procés judicial a finals de mes.

En els últims dies, la defensa dels polítics empresonats han denunciat que la celebració del judici a les depedències del Tribunal Suprem a Madrid impedirà garantir el dret de defensa dels seus clients. Asseguren que el trasllat des de les presons madrilenyes fins al centre de la capital és “feixuc” i no deixarà gaire temps perquè puguin preparar el judici amb els seus defensats.

De fet, tant Pina com Alonso-Cuevillas (advocat de Carles Puigdemont), pensen que la sentència ja està escrita i que es tracta, ras i curt, d’un “judici polític”. “Reuneix tots els paràmetres: una instrucció plagada d’irregularitats, una petició de penes desproporcionada, i per aconseguir-ho una tergiversació dels fets com de les normes jurídiques aplicables. Tots sabem que no va haver-hi violència i que els fets no encaixen ni amb la rebel·lió, ni amb la sedició, ni amb la malversació”, assegura Jaume Alonso-Cuevillas.

Aquest divendres al vespre, els dos mediàtics advocats van omplir l’auditori Felip Pedrell de Tortosa durant la xarrada organitzada per l’ANC per explicar la situació jurídica dels 12 polítics processats pels fets de l’1 d’octubre. Després de desenes de conferència per Catalunya, la de Tortosa podria ser la darrera abans de l’inici del judici al Tribunal Suprem.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.