Em proposa el responsable d’opinió del setmanari que puc escriure una Carta als Reis demanant el que m’agradaria que portessin per a les Terres de l’Ebre. D’entrada la idea em sembla bonica i sugerent, però alhora de posar-me a concretar negre sobre blanc, uffffffffff, què difícil!!!!

Jo us transmetre la meva carta als Reis per al nostre Territori de lo més concret al més general si us sembla.

Demanaria d’entrada, un primer gran desig: que, a poder ser, no hi hagués cap habitant a les nostres Terres en situació de precarietat social, que tothom tinguéssim assegurat uns mínims per a viure amb dignitat. Aquest fet entenc ha de dependre de molts factors i no tots “controlables”, per tant, reflexionem sobre el que si podem fer cadascun de nosaltres per a aquest desig. Podríem intentar tenir consciència social i col·lectiva, entendre que la societat funciona a partir de com funciona cada individu; per tant, una manera podria ser començant a exercir RESPONSABILITAT SOCIAL, és a dir, per exemple, treballant (els que poden) i fer-ho de forma transparent i clara no ajudar a economies submergides, a professionals que facturen molts milers d’euros i no els declaren, per exemple,. Si tots col·laborem en les arques socials, haurà de repercutir que aquestes estiguin més plenes i amb disposició d’arribar als que ho necessiten. No val a dir que els polítics son corruptes si cadascun de nosaltres (a petita escala) també exercim “les nostres corrupteles”. Podem demanar un regal per al 2019 on acabar l’economia submergida?

Una segona part en aquest Primer Gran Desig, seriia que si el ciutadà d’a peu es responsabilitza més, que ho faci també tota l’administració pública. Que es prioritzen les accions polítiques que milloren el benestar de la gent i la sostenibilitat del nostre territori. Prou de grans inversions i obres que no sabem qui les decideix ni amb quina finalitat?

Aquests dos desitjos de més Responsabilitat (individual i política) crec que contribuirien i molt al mes desig en majúscules i és que al nostre territori no hi hagi precarietat social.

Un segon gran desig que demanaria a Sas Majestats els Reis Mags d’Orient, seria que al 2019 no hi restés cap persona empresonada ni exiliada per les seves idees polítiques. Em sento molt i molt trista quan en tot moment, i especialment aquests dies, em venen al cap les 9 persones que fa tant i tant dies estan tancades a la presó i les moltes persones que no poden xafar els seu país per la única raó que defensar de forma democràtica i pacífica el que una gran majoria del poble els hi hem demanat els darrers anys!!!. Les Terres de l’Ebre al 2019, com sempre ha estat, m’agradaria demanar que siguéssim un riu de gent disposada a fer el que calgui per a assolir aquest desig. Em voldria equivocar, però sento que serà un any convuls, amb molta seriositat ho sento!!. Reis Mags si us plau, em concediríeu, ja que sou Màgics!!, aquest desig de què s’acabi la situació tan seriosa que estan vivint unes persones i les seves famílies ? I si em permeteu, Majestats, amb la vostra estrella tan lluminosa, ens podeu ajudar a mi i als del meu país que també ho vulguin, a arribar a poder construir una Nació Lliure, en Pau, i amb molta concòrdia amb les nacions Veïnes?

Ah, per cert, crec que aquest any m’he portat molt bé… si us plau escolteu i considereu els meus desitjos!!!

Psicòloga.