En el marc del vuitè open de promoció, el club Escacs de Tortosa va retre homenatge al soci fundador del club Lluís Falcó Segarra. La junta li va fer entrega d’una placa de reconeixement per la seua tasca de promoció d’aquest esport al muinicipi.

L’acte d’homenatge es va fer durant el VIII Open de Promoció que es va disputar al Centre Cívic de Ferreries. Abans de disputar la darrera partida es va retre aquest sentit i càlid reconeixement a la tasca que ha dut a terme en pro de l’esport dels escacs a la capital del Baix Ebre.

Amb els seus 92 anys és una figura històrica d’aquest esport tant a Tortosa com a les Terres de l’Ebre. Als principis dels anys 70 va ser el soci fundador del Club Escacs Tortosa. Falcó destacava que estava “molt agraït pels companys que m’estan demostrant lo molt que m’agraeixen los molts anys de treball que he tingut al capdavant del Club d’Escacs Tortosa i en lo que he sapigut i fet ensenyar-los tot lo que sé i més“.

Entre les tasques més destacades des de la creació del club ha organtizat tornejos i ha fet tasques de promoció arreu del territori. Campions d’Espanya inclús el campió mundial Anatoli Karpov van visitar Tortosa amb Lluís Falcó de president.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.