Aquesta és la paraula amb la que podem descriure la plataforma ‘Prou, AP-7 Gratuïta Ja!, que des del 2014 son dos-cents divuit els talls de carretera que han portat a terme per demanar una autopista lliure de peatges.

Des de l’AFIS donem tot el nostre suport a aquest moviment. I n’hi haurà molta gent que es preguntarà, per què? si a les persones amb disCapacitat -segons l’aprovació per unanimitat a l’11 de septiembre de 2018 al senat del regne Espanyol- estem exentes de pagar peatges per una iniciativa que aquell dia es va presentar i que planteja una reforma de la Llei de Carreteres per ampliar a les Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR) el no pagar peatges com ja ho venen fent les Forces Armades de l’Estat o els Serveis d’Emergències. Aquesta mesura ve donada perquè qui governa a l’administració pública no han fet bé la seva feina i no han aconseguit que s’assoleixi el concepte d’Accessibilitat Universal al transport públic. Per aquesta incompetencia de la classe política les PMR depenem del transport privat -aquella persona que pugui fer front a les despeses d’adquirir un vehicle adaptat o que vulgui o pugui conduir- tenint que assumir el cost econòmic que això implica i continuar amb la segregació que patim amb la resta de la societat. I amb aquesta mesura aquelles persones que hi son al Senat Espanyol es pensen que el deute que tenen amb la nostre comunitat, que no es un altre que la plena inclusió a la societat, ja està saldat.

Reprenent el fil de l’article, l’AFIS empatitza amb el moviment de ‘Prou, AP-7 Gratuïta Ja!’ perquè a banda que aquest estigui demanant la gratuïtat de l’autopista que passa per el nostre territori, també defensen unes vies de comunicació dignes per a les Terres de l’Ebre i aquí si que nosaltres tenim una afectació directa, perquè amb les carreteres que avui dia compten es produeixen molts accidents i molts d’aquests accidents acaben en víctimes mortals -d’aquestes ens assabentem tothom perquè surten a les notícies de qualsevol mitjà de comunicació- però després estan les grans oblidades, aquelles a les que li sobrevé una disCapacitat i a partir d’aquí la seva vida i la de les persones del seu entorn es veuen truncades per sempre, ja sigui per la manca d’inversions o de manteniment de les carreteres o per a la manca de consciència de l’importància que té el posar-se darrere del volant d’un vehicle sense fer cap mena d’ingesta d’alcohol o d’alguna substància estupefaent o de la utilització del smartphone mentres es condueix, entre d’altres moltes coses.

Així que continuarem a peu de l’asfalt per assolir unes carreteres dignes per a les Terres de l’Ebre en les quals les persona no es deixin la vida o li sobrevingui una disCapacitat.

Bones festes i una molt bona entrada d’any per a tohom!

President de l’Associació Funcional per la Integració Social (AFIS).