“Vox es un partido político creado para la renovación y el fortalecimiento de la vida democrática española. Somos como tú, profesionales, autónomos, amas de casa, jubilados, emprendedores, empleados, trabajadores, funcionarios, estudiantes, etc., que nunca hemos vivido de la política, que nos hemos sentido defraudados por los políticos actuales y que hemos dado un paso al frente para CAMBIAR esta situación. El político debe estar para servir, escuchar, gestionar y actuar(de la pàgina oficial del partit https://www.voxespana.es )


Sens dubte, alguns mitjans han contribuït a la irrupció de VOX amb 12 diputats a Andalusia i a la fama de Santiago Abascal, provinent de les joventuts i de l’ala dura del PP, projecte de successor d’Aznar i potser el futur Le Pen espanyol.

Fa uns dies, no cal anar més lluny, Évole en feia un programeta que va haver de gravar d’estranquis en alguns mítings a Andalusia, ja que “el político que debe estar para servir, escuchar, etc.” va prohibir-hi l’entrada a La Sexta. Entesos.

I és que hi ha tant d’obscurantisme darrere d’aquest partit!: han estat i estan molt i ben promocionats i subvencionats. El tal Abascal sempre ha viscut de la política amb el PP. I ara viu de no fer res, pagat amb molts de diners públics, i va posant querelles, per exemple, als polítics catalans i a tot allò relacionat amb el procés, que no deu pagar de la butxaca, és clar. D’on trau els diners?

Mai n’hi ha prou i mai sabem com es paguen tantes querelles al Suprem. Bé, una mica sí:

Vox ha triplicado sus donaciones de particulares desde 2016. La formación ha captado este año 13.000 aportaciones privadas. El caudal suma 548.000 euros, un 65 % más que en 2017, según sus cuentas internas” (El País, 10-12-2018).

Abascal, que es va apuntar al PP amb 18 anys, va ser regidor a Llòdio (Àlaba) on el van agredir el dia que va recollir l’acta amb 23 anys. Net d’alcalde franquista i fill de regidor del PP, va sobreviure en una atmosfera d’hostilitat en els anys de plom al País Basc. Va anar durant anys amb escortes i porta encara una pistola Smith and Wesson.

D’aquí li ve, ben segur la paranoia de la temor que ell escampa sempre que té un micro davant. Vox vol salvar-nos de l’hecatombe i, a partir d’aquí, el repetit discurs de l’enemic estranger, Dios, Patria y Rey, Una Grande y Libre etc. En resum, copia de Le Pen i Trump els principis supremacistes: “Espanya per als espanyols”.

Llicenciat en Sociologia per la Universitat de Deusto, va estar al PP des del 1994 fins al 2013. Com ja s’ha dit, va ser regidor al seu poble (1999-2007) i diputat autonòmic (2005-2009), tot i que va anar allunyant-se del partit. No pels escàndols de corrupció del PP, sinó per, segons Aznar i seguidors com ell, la feblesa de Rajoy en la gestió de la crisi amb Catalunya.

Va fitxar Alejo Vidal-Quadras i va tenir com a mentora Esperanza Aguirre, presidenta de la Comunidad de Madrid quan ell va ser nomenat director de l’Agència de Protecció de Dades madrilenya. Ara com ara, és beneficiari d’una subvenció de 183.000 euros anuals com a treballador únic de la Fundació per al Mecenatge i el Patrocini Social. Entesos.

I encara té la santa barra d’afirmar “El político debe estar para servir”. Un aprenent de Hitler que es vol coronar ​​com a suposat defensor de la pàtria i de la lluita contra la corrupció, dalt de les seues tres motos. Una és una Yamaha vintage que li va regalar el seu sogre, com la de James Bond.

I, com que la guerra mai s’acaba, sobretot si està ben subvencionada, i com que el nostre Govern és al seu punt de mira, ara més:

“Ante la inacción del Gobierno, mañana presentaremos en el Tribunal Supremo una querella por conspiración para la rebelión contra el golpista Torra. Como medida cautelar pediremos su detención inmediata, su puesta a disposición judicial y la prisión preventiva” (Twitter d’Abascal 10-12/2018).

Guardem-nos dels salvapàtries. Són els pitjors.

Ester Martí Accensi

 

Filòloga.