Els activistes del CDR han aixecat el tall d’autopista a l’Ampolla després de gairebé 15 hores de mobilització. A les 22 hores, els manifestants han decidit en assemblea disperar-se, considerant l’acció “d’èxit”. Els Mossos d’Esquadra mantenen l’AP-7 tallada fins que es retirin les restes de la barricada que han aixecat el CDR. La protesta ha esclatat arran de les càrregues policials dels Mossos d’Esquadra de passat dimecres a Girona i Terrassa i per reclamar l’alliberament dels presos polítics.


Abans de fer-se fosc, els activistes de CDR han acampat darrere la barricada de pneumàtics i branques que han muntat pel matí i han encès una foguera. A través de les xarxes socials, els diferents perfils del CDR fan crides a que més gent hi doni suport o que aportin queviures pels manifestants. El tall s’ha iniciat pocs minuts abans de les 7 del matí, quan unes dues-centes persones han assaltat la via en ambdós sentits.

Al llarg del dia, s’ha mantingut una situació de calma tensa amb els Mossos d’Esquadra, que estaven desplegats a pocs metres i que no han actuat en cap moment. Les unitats de antiavalots han anat variant i en un moment donat només hi havia dues furgonetes dels ARRO.

Les úniques situacions de tensió s’han produït a primera hora del matí entre els manifestants i alguns conductors que han perdut els nervis. Un dels membres del CDR, en declaracions a l’ACN, ha denunciat la passivitat dels Mossos d’Esquadra. “Ens han agredit i no han fet res, sembla que estiguin buscant que ens barallem entre nosaltres”, ha afirmat l’individu.

Ha sigut a partir de migdia quan la major part dels vehicles atrapats a l’autopista s’han pogut evaquar fent marxa enrere. En aquell moment s’ha produït un dels ensurts de la jornada. Un camió de mercaderies perilloses ha avançat en direcció la barricada situada a la calçada en sentit sud. El vehicle ha quedat encallat en un dels guarda-raïls que els CDR havien travessat i han estat els mateixos manifestants que l’han ajudat a sortir davant la passivitat de la policia.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.