Estem a les portes del mes de la solidaritat per excel·lència al nostre país i a la majoria de països del món. Un mes on es porta a terme La Marató de TV3 i es celebra el Nadal entre d’altres coses. Un mes on gairebé tothom aprofita per posar-se la careta de solidari per uns dies.

També és un mes on es commemoren dos grans cites Internacionals, els dies 3 i 10 “Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional” i “Dia Internacional dels Drets Humans” respectivament. I no vull oblidar-me del dia 5 ja que és el “Dia Internacional del Voluntariat”. I que serían de les entitats del tercer sector sense el recurs humà que ens prestan aquest grup desinteressat i infatigable de personas?

Si ens aturem una mica a observar, no té ni cap ni peus que les Persones amb Diversitat Funcional estem “fora” del dia 10 ja que es commemora el Dia Internacional dels Drets Humans i tinguem un dia específic per a nosaltres. Però això només és un clar indicador de lo que la nostra comunitat representa dintre de la societat. Una comunitat exclosa de la resta de la societat!

Per a més inri, tenim que commemorar el nostre dia en un mes on organitzem lo que organitzem no pots esperar que tingui una gran repercussió, ni una gran afluència de públic, doncs entre el fred que ja comença a fer-hi per aquestes dates, el pont de la Constitució i de la Immaculada i els preparatius del Nadal la gent no està per la tasca de defensar ni els nostres ni els seus drets.

No tinc ni idea de a qui se li va ocórrer posar aquestes dos cites reivindicatives en aquestes dates, ni l’objectiu que volia aconseguir amb això, però la veritat és que a la humanitat no es ha fet cap favor i com he dit a l’enunciat del article ens han deixat la caritat per al mes de desembre.

Però davant l’adversitat no defallim i des de l’AFIS hem organitzat dos esdeveniments per a reivindicar els drets de totes les persones un “Debat Polític” per avui dilluns i una “Bicicletada Inclusiva i Popular Terres de l’Ebre” per al diumenge 2 de desembre. Les dues es portaran a terme a la població de Sant Carles de la Ràpita.

Espero de tot cor que en aquests dos dies Inteenacionals els carrers s’omplin d’una gran xifra de persones per a defensar els seus drets, ja que aquests estan una “mica” trepitjats. Però m’he de recordar jo mateix -ja que sóc una miqueta ingenu- que la gent buscarà qualsevol excusa per no sortir a manifestarse.

President de l’Associació Funcional per la Integració Social (AFIS).