Avui per la majoria de lectors de l’Ebredigital.cat estem a la segona quinzena de novembre, mitjans de tardor i època de castanyes i moniatos; però els alcaldes i electes de Catalunya en fem una lectura complementària: únicament queden sis mesos pel maig de 2019. Alguns podeu pensar « i què diu aquest ara? Què té d’especial el maig de 2019 i què el fa diferent de 2018 o 2020?». Doncs és la data de les properes eleccions municipals…

A poc a poc arribarà el moment en que tots els partits polítics, els que ja hi són i els que vindran, que faran resum de la feina feta per, el dia que toqui, presentar-se amb els seus millors vestits davant dels i de les electores. Els polítics que tenim responsabilitats de govern, a diferència dels que estan a l’oposició, passem un examen diari per part dels nostres conveïns de municipi. I és que, com sempre que es fa una cosa, es corre el risc que a algú li agradi molt i que a algú altre no li agradi gens. I això és fantàstic!!!

Personalment una de les coses més apassionants de ser alcalde crec que és la relació diària amb els veïns. I el contacte no és únicament físic, com quan algú et para pel carrer, et pregunta a la porta del col·legi dels fills, o mentre estàs esmorzant. No. Avui en dia, amb les xarxes socials, rebem informació i preguntes de forma contínua i a tothora per whatsapp, facebook, twitter, instagram o per qualsevol altre mitjà que pugueu arribar a imaginar.

Els veïns observen, trepitgen i gaudeixen dia rere dia la feina que fem des dels ajuntaments i, si en algun cas no els agrada, ens ho diuen. I això és meravellós, ja que no hi ha millor sistema de seguiment de la feina feta que l’avaluació continuada. I no sempre són felicitacions, de fet diria que es donen en menor número; tot sovint són queixes i qüestions que amoïnen als ciutadans i ens les adrecen de forma directa i espontània. I la nostra feina és escoltar-les, amb més atenció les segones que les primeres. Tota aquesta informació ens permet fer millor les coses i rectificar en aquelles que no hem estat del tot encertats. Perquè els polítics a vegades l’encertem i altres vegades ens equivoquem, i no passa res per reconèixer-ho.

Quan s’apropen aquestes dates, independentment del temps que falti per les eleccions municipals, els equips que tenim responsabilitat de govern no tenim la necessitat de posar-nos guapos per aparèixer millor a la foto, ja que la foto que presentem ha estat avaluada dia rere dia per tots els ciutadans. I per això, no cal posar-se nerviós. El que cal és continuar fent la feina de forma responsable i rigorosa com el primer dia.

Joan Piñol i Mora
Alcalde de Móra d’Ebre

Alcalde de Móra d’Ebre.