El president de la Generalitat, Quim Torra, va visitar dissabte passat les Terres de l’Ebre i va fer estada a Móra d’Ebre, on inaugurà una obra municipal. Era la primera vegada que el nou president visitava la capital riberenca i la cosa va ser més aviat festiva: fotografies, “som república!”, copets a l’esquera, trago de vi solidari… i estes coses.

N’hi ha que enyoren aquelles visites presidencials al cap de comarca d’altres temps, revestides d’un fort contingut polític i institucional. Antany, el president de torn aprofitava l’ocasió per a parlar amb els alcaldes dels temes candents: la gestió i la posada al dia de l’hospital, la situació del macroabocador, la millora dels trens, el panorama econòmic i mediambiental de Flix, el futur postnuclear…

Ara això ja no es porta. Sembla com si l’arbre del procés independentista i de l’alta política ho tapés tot, fins al punt que massa sovint ens oblidem que més enllà de les selfies i de la gesticulació hi ha el bosc d’un país per governar i reequilibrar.