Després d’uns dies de pluja, l’inici de la cacera i les primeres fresques, ens proposem començar el mes de novembre; un mes ple d’activitat a la nostra població.

D’una banda comencen les collites d’olives i de cítrics, i d’altra banda és el mes gastronòmic, on els restauradors locals ens ofereixen el bo i millor de la cuina de la plan, i sobretot, tenim la Fira de l’Oli, dels cítrics i del comerç.

Una fira que ja porta 22 anys celebrant-se ininterrompudament, i de la que tots els planers i planeres ens en sentim orgullosos/es.

En aquesta XXII edició trobarem un atapeït programa d’actes paral·lels, a més de tots els expositors que cada any confien en la nostra fira. La nostra “festa major d’hivern” està en marxa: Un reflex del que és la nostra identitat com a poble i que vol homenatjar a tots aquells que van treure de la terra, el nostre poble. Homenatge als pagesos, a l’arbre majestuós i al fruit saborós, del que ens en sentim plenament orgullosos, com a base de la nostra gastronomia local, comarcal, i de país.

L’oli és cultura, l’oli és tradició, l’oli és salut, l’oli és bon gust, … i això és el que ens forja un tarannà i una identitat pròpia.

Des del nostre ajuntament seguim apostant per potenciar este “aparador” del nostre poble cap a l’exterior, i seguim creient en les possibilitats dels nostres productes de qualitat i de Km0. De ben segur que serà tot un èxit de dinamització de la població, cooperatives, comerços, entitats, col·laboradors, així com també desitjo una molt bona fira a expositors i visitants. Us esperem a tots/es!

D’altra banda aquests dies també hem tingut la visita del MHP Quim Torra a la nostra població. Per a nosaltres és tot un honor i satisfacció que ens visite un President del nostre Govern i així li vam demostrar tota la gent que ens vam reunir al parc 1 d’octubre, per donar-li ànims i escalf, per tal de poder seguir el seu camí de guiatge cap a la República Catalana. A més li van donar a conèixer, de primera mà, les necessitats del municipi i de la zona; recordant-li que estem al seu costat, i al del seu govern, per tot el que face falta. Va ser una visita molt entranyable i que, de ben segur, que tots els planers i planeres recordaran durant molt de temps. Moltes gràcies President!

També en este mes de novembre tenim l’aprovació del darrer pressupost de la legislatura: un pressupost d’aproximadament 3 milions d’euros que ens ha de servir per tirar endavant tota l’estructura de persones, serveis, manteniments, inversions, … per als propers 12 mesos. Seguim apostant per la millora en la xarxa viària i de serveis; així com també pensem en la qualitat de vida dels nostres convilatans i convilatanes: ensenyament, cultura, benestar, treball, esport, salut, urbanisme, medi ambient, festa i tradició, … Treballem fort per la millora del nostre poble.

Alfred Blanch Farnós
Alcalde de Santa Bàrbara

Alcalde de Santa Bàrbara.