• El consum de cànnabis entre els adolescents és alarmantment habitual. Els professionals sanitaris apunten que la franja d’edat de consum entre els joves s’estableix entre els 14 i 18 anys. Per tal de crear consciencia i saber com actuar davant una addicció, els farmacèutics ebrencs s’han format per atendre i resoldre dubtes a familiars o consumidors.

1 de cada quatre adolescents tarragonins d’entre 15 i 16 anys han provat tres cops o més el cànnabis. A Catalunya el percentatge es d’un 31% entre els 14 i 18 anys. També sobta que molts dels adolescents consumeixen abans cànnabis que tabac, amb prevalença en els homes. Motiu pel qual, el col·legi de farmacèutics de la demarcació ha engegat una formació dels seus professionals per tal que puguen desenvolupar tasques de prevenció i detectar casos d’abús. Com agents de salut tenen contacte directe amb la població diàriament i poden aportar eines adients per la prevenció i en altres casos per tractar l’addicció.

El efectes negatius s’incrementen en l’adolescència, ja que es un període en què el cos encara s’està formant. La prevenció és vital per evitar l’adicció i treballen focalitzats en aquesta qüestió. Els farmacèutics comptaran amb un tríptic amb informació sobre els efectes a curt i llarg termini, les conseqüències de la interacció amb altres substàncies i consells per a les famílies.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez