Ja fa setmanes que esperem amb emoció que arribi de nou Orígens a La Ràpita, en el que serà la segona edició. No era senzill fer una proposta com aquesta partint de zero, i menys senzill encara que sortís tan bé com va sortir la primera edició. L’any passat, l’any de l’estrena, abans d’acabar-se, ja enyoràvem Orígens, un esdeveniment que va passar a incorporar-se per la porta gran al nostre calendari festiu.

Moltes de les festes que tenim avui venen dels nostres avantpassats, i precisament aquesta és la que els dediquem a ells, recuperant les seues tradicions i els seus costums, la seua manera de menjar, els seus jocs, els seus treballs, la seua vestimenta, per retre’ls un homenatge i també per sentir-nos més orgullosos d’on venim i, en definitiva, de ser d’on som.

Aprofito aquestes línies per donar les gràcies a tothom que s’ha implicat en Orígens. Centenars de rapitencs i rapitenques que hi ha cregut des del primer moment. Des de la comissió tècnica a tantes entitats i organitzacions i de tots els àmbits com s’han implicat. Però molt especialment als veïns del barri del Xicago per engalanar les seues cases i carrers, traient els estris de casa per configurar un museu a l’aire lliure que mos fa sentir orgullosos del que tenim. Este cap de setmana tornarem a posar en valor este barri mariner i ells segur que faran tot allò que calgui, i més, per contribuir-hi.

Estem llestos i il·lusionats per gaudir de les nostres tradicions i de la nostra essència de nou. Pagesa, marinera, és igual, l’essència d’un poble mediterrani autèntic que fa gala de les seues arrels i gaudeix de les coses petites, de la vida al carrer, d’un joc de morra, d’una cantada improvisada. Un poble acollidor que us convida a tots els ebrencs, de més a prop i de més lluny, a compartir els dies que s’apropen perquè segur que, de nou, seran jornades de xalera que guardarem en un raconet de la memòria fins l’any que ve.

 

 

Josep Caparrós
Alcalde de Sant Carles de La Ràpita

Alcalde de Sant Carles de la Ràpita.