Ara que s’apropa una nova collita d’olives, arbre bàsic en la nostra existència com a poble, tota la pagesia es mobilitza per poder obtenir el premi del treball anual: La collita de l’or líquid de la nostra Plana.

Els primers pobladors que hi van arribar, ara fa 200 anys, ja van mostrar una actitud de treball incansable, de sol a sol, i amb un caràcter propi; per això ben aviat van voler aconseguir el seu ajuntament propi i prendre les seves decisions directament, sense haver de tenir intermediaris; volien la seva autogestió i autogovern local. Després d’uns anys de penúries i lluites van aconseguir el seu objectiu de ser poble.

Amb la situació política actual podríem fer perfectament un paral·lelisme, i saber que tot allò que demana, surt i lluita el poble, acaba donant els seus fruits.

Els governants municipals no podem fer ulls clucs a allò que demana el poble, i lluitar defensar i posar tots els nostres esforços per tal d’aconseguir-ho. Des del meu discurs d’investidura, d’aquesta meva primera legislatura com a alcalde, ja vaig destacar que hem de ser servidors del poble, no a l’inrevés. Això mateix és el que van fer els nostres dirigents empresonats i exiliats: escoltar la voluntat del poble.

Des del nostre ajuntament, després d’haver passat tres anys de legislatura, i encarant la recta final, hem de posar-nos en aquells projectes pendents que queden de tot allò que vàrem prometre en el nostre programa electoral, ja que això ha de ser la base fonamental per a poder tornar a ser elegits. El compliment dels deures marcats és bàsic en qualsevol àmbit de la vida, i també en la política.

En aquest aspecte, des del nostre ajuntament estem gairebé al 100% del compliment, a més de molts altres afers que van sorgint al llarg de la legislatura i que també s’han resolt: carrers, places, festes,economia sanejada, tecnologia, recuperació d’espais d’interès, esport, piscina, gent gran, serveis assistencials, plans ocupacionals, cultura, salut, infància, joventut, teixit associatiu … Tot un conglomerat d’accions, grans o petites que fan que anem en progrés continu.

El nostre projecte de poble és ambiciós i seguim i seguirem apostant per tenir un poble actual, modern i del segle XXI, conservant i respectant les seves costums, tradicions i arrels.
Com a dirigents locals, ens hem de sentir satisfets de la nostra tasca si els nostres convilatans se senten orgullosos/es i satisfets/es de ser del poble que són i de tenir el poble que tenen, i aquest balanç es fa cada quatre anys en les eleccions municipals.

 

Alfred Blanch Farnós
Alcalde de Santa Bàrbara

Alcalde de Santa Bàrbara.