Aquest mandat municipal, el tancarem  marcat per tot el procés del referèndum del passat 1 d’octubre, amb molts alcaldes i alcaldesses,  processats i investigats per col·labora amb el govern de l nostre país, per  fer possible que la gent podes expressar lliurement la seva opinió, la seva voluntat o no,  d’avançar cap a la creació d’un nou estat.

La contundència i brutalitat mostrada pels cossos de seguretat, durant la celebració del referèndum, contra la gent que va anar a votar, també ho ha volgut ser, per la via judicial, contra els dirigents municipals,

Amb citacions com a investigats,  amb coaccions i amenaces de inhabilitacions, sempre amb aquesta voluntat  d’atemorir-nos.

Ja ara la precampanya de les properes eleccions municipals, esta marcada i encara ho estarà mes, per la voluntat dels catalans i catalanes de crea una república. No podem de cap manera, desatendre aquesta voluntat, perquè som el càrrecs públic mes propers a la gent, perquè som servidors públics, i per tant hem de estar al servei de la gent amb totes les seves demandes.

Això no implica que tinguem de desatendre la gestió del dia a dia, de que no treballéssim també, per aquells ciutadans i ciutadanes, que no desitgen crear un nou estat, tenir un nou estatus, si no que se conformen amb l’actual.

En aquest proper desè  mandat municipal, hem de ser capaços de governa els nostres municipis , millorant els serveis, fent front a les necessitats i a les mancances que tenim, així com dur a terme tots aquells projectes de futur que suposin un desenvolupament i un creixement per als nostres pobles, per a la competitivitat de les nostres terres.

Hem de tenir clar això, que  hem de donar resposta a tots els ciutadans, als que prefereixen continuar tal com estem, i als que volen canviar d’estatus, els que volen crear una nova república

Però no podem aparcar, i no tenir en compte , aquesta voluntat ferma de la majoria de les ciutadanes i ciutadans catalans, que volen caminar cap a la creació d’un nou estat, d’una nova república, no podem desatendre aquestes demandes, una cosa no es incompatible amb l’altra.

Som els que estem mes a  prop de la gent, som els que tenim que  donar resposta a les petites coses  i als grans projectes, però no podem escossar-nos, en que lo altre es una cosa política, i depèn dels governs, nosaltres també som govern i també  fem política, i per tant hem donar resposta i estar al costat de la gent, sempre al costat de la gent.

 

Paco Arasa

Alcalde de l’Ampolla