La sanitat pública és un bon exemple dels reptes a què el nostre Ajuntament s’ha enfrontat i haurà de continuar enfrontant-se. Les accions parlen per nosaltres. L’any 2013 vam apostar per adquirir l’antiga clínica l’Aliança, l’actual Clínica Terres de l’Ebre, una compra que s’ha acabat autofinançant, demostrant que vam prendre la decisió encertada. La Clínica no només dona servei a Tortosa i les Terres de l’Ebre sinó també a molts veïns del nord de Castelló. En els darrers anys hem reformat plantes i ampliat les urgències de la Clínica; un servei aquest últim del que hem aconseguit la millor valoració d’un servei d’urgències de la demarcació de Tarragona per part dels usuaris, i una des les millors de Catalunya.

Però a Tortosa, fa molts anys que hem gestionat salut i ho hem fet des de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, un referent en l’atenció sociosanitària des de fa molts anys, i en especialitats com és el cas del tractament de patologies renals, per a totes les Terres de l’Ebre. Precisament aquest estiu ha entrat en funcionament una unitat de nefrologia, que hem inaugurat fa pocs dies, que permet tractar fins a 44 usuaris per torn i on l’Ajuntament ha invertit més de 3,5 milions d’euros perquè els malalts i les seves famílies disposin del màxim confort i qualitat, posant al seu servei i al dels nostres professionals la millor de les tecnologies per fer hemodiàlisi.

I aquesta gestió l’assumim completament des de l’Ajuntament i les seves societats municipals GESAT i Tortosa Salut i havent-nos desvinculat totalment de GINSA, l’entitat de Reus a través de la qual es gestionaven alguns dels centres sanitaris de la demarcació, i que ens permetrà ser més eficients i eficaços. Ha estat un procés complex però que hem pogut tirar endavant gràcies a la implicació de tots els gestors i professionals i, sobretot, del doctor Pere Panisello, a qui vull fer un agraïment immens per tota la dedicació que ha tingut durant dècades al servei públic i, especialment, en els darrers anys i, de forma totalment desinteressada, per liderar la reestructuració necessària interna perquè Tortosa gestionés de forma autònoma els seus centres sanitaris.

Però aquests dos equipaments sanitaris municipals i totes les Terres de l’Ebre tenen com a centre de referència l’Hospital Verge de la Cinta, de l’ICS, on el Govern de la Generalitat ha anunciat millores i ampliacions fa poques setmanes. Unes millores en espais i equipaments molt necessàries que també han de permetre guanyar en especialització i poder ser atractius perquè els professionals vulguin venir a les Terres de l’Ebre a quedar-se. Però aquestes inversions també passen necessàriament per millorar de forma definitiva una de les greus mancances que tenim que és l’accessibilitat i l’aparcament a l’Hospital. La Generalitat ja té adjudicat el projecte per fer un edifici de pàrquing que unirà el centre urbà de la ciutat amb l’Hospital i que ha de ser una realitat al més aviat possible. És per això que com alcaldessa de Tortosa he de reiterar la necessitat que aquesta inversió s’inclogui en els pressupostos de la Generalitat per l’any vinent.

La política és la vocació de treballar per que els serveis públics siguin el factor essencial que fa que la qualitat de vida ens permeti a tots dur a terme els nostres somnis. Com alcaldessa crec que cada cop que invertim un euro en sanitat pública, fem la millor inversió possible. Cada cop que treballem per a que la nostra sanitat arribi a tothom, estem construint una societat més justa i més lliure, perquè la nostra llibertat com a poble també va de tenir els millors serveis públics possibles.